Mesleki Eğitim Çalıştayı Başladı

Mesleki Eğitim Çalıştayı Başladı -Mesleki eğitimin geliştirilmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki Eğitim Çalıştayı 2 gün sürecek


KAYSERİ (A.A) - Mesleki eğitimin geliştirilmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki Eğitim Çalıştayı başladı.
     City One Otelde 2 gün sürecek çalıştayın açılışına, Kayseri Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ve idare müdürleri katıldı.
     İbrahim Halil Çomaktekin, çalıştayı anlamlı bulduğunu ve çalıştayın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirterek konuşmasında şunları kaydetti:
     Gelişmiş ülkelere baktığımızda okullaşma oranı oldukça iyi. Okullaşma oranının içinde eğitim oranına baktığımızda mesleki eğitim çok ayrı bir noktada. Bu oranın yüzde 65-70 olduğunu görürüz. Gençlerin, çocukların küçük yaşlardan itibaren becerileri iyi belirlenerek, iyi bir sanatkar olması için mesleki okullara yönlendirilmeli. Bu okulların eğitim müfredatı da sadece kağıt üzerinde yapılmıyor. Bu okullar aynı zamanda bir fabrika şeklinde. Çocuk eğitimini görürken işin hem pratiğini, hem teorisini alarak iyi yetişiyor. Böylelikle meslek okulunu bitiren bir genç işinde bocalamıyor. Gençlerimizi vasıflı ve nitelikli bir şekilde yetiştirebilmemiz için hem okullarda hem de sektör temsilcilerinin görüşlerini dikkate alarak bir eğitim gerçekleştirmemiz gerekiyor. Hayat boyu öğrenim sürecinden gençlerimizin iyi geçmesi gerekiyor. Nitelik olarak iyi donatılmış gençlerimizi yetiştirmediğimiz takdirde diğer ülkelerle rekabet edemeyiz.
     Prof. Dr. Mustafa Alçı da teknik üniversitelerin gerekliliğini vurgulayarak, Kayseri Türkiyenin en gözde şehirlerinden. 4 tane üniversite var. Bunlarında sadece üniversite niteliği var. Bir imajı yok. Dışarıdaki üniversitelere karşı kendine has bir imajı olmalı. Teknik bir bir üniversite olmalı. Kayserinin teknik üniversitelere ihtiyacı var. Bunun alt yapısı hazırlanmalı dedi.
     Ahmet Hasyüncü ise Kayseride organize sanayi bölgesinin istihdama katkısını anlattı.
     Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Çomaktekin, katkılarından dolayı Yardımcı Doçent Doktor Fazıl Canbulut, Mustafa Alçı ve Ahmet Hasyüncüye plaket verdi.
    
     Muhabir: Yemliha Kurt
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Mesleki Eğitim Çalıştayı Başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER