Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden bölgeye özel

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden bölgeye özel tahmin -Bölge Müdürlüğüne bağlı il ve ilçelerdeki bölgeye özel hava tahminleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sayfasından duyurulacak


SAMSUN (A.A) - Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünün, bağlı il ve ilçelerdeki bölgeye özel hava tahminlerini, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sayfasından duyuracağı bildirildi.
     Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 2012 yılında yeni bir yapılanma sürecine girdiğini söyledi.
     Yeni yapılanma kapsamında teşkilatlanmanın ülke genelinde 15 bölge müdürlüğü şeklinde tasarlandığını aktaran Asar, bu bölge müdürlüklerinden birinin de Samsunda bulunduğunu belirtti.
     Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünün Orta Karadeniz bölgesinde hava tahminlerinden sorumlu olduğuna değinen Asar, şunları kaydetti:
     Orta Karadenizin bütün tahminlerini artık Samsundan duyurma gibi bir çalışmamız var. Yani bölgesel tahmin ve uyarı merkezi adı altında, önümüzdeki günlerde 10. Bölge Müdürlüğüne bağlı olan 7 il, Amasya, Tokat, Çorum, Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu ile bu kentlerin ilçelerinin hava tahminleri bölgeye özel yapılacak. Çok yakın bir zamanda yapmış olduğumuz bu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün internet sayfasından paylaşmaya başlayacağız. Orta Karadenizde yaşayan vatandaşlarımız, bulundukları ilçenin daha detaylı hava tahminlerini öğrenebilecekler.
    
     -250 kilometre çapındaki Samsun radarı-
    
     Hava tahminlerinde meteoroloji radarlarının oldukça etkili olduğuna değinen Asar, Samsunda da 2012 yılında hizmete giren Samsun radarının Türkiyedeki 10 radardan bir tanesi olduğunu ifade etti.
     Radarın tüm Orta Karadenize hizmet verecek teknolojiye sahip olduğunu anımsatan Asar, 250 kilometre yarı çapında bir daire düşündüğümüz taktirde, bu daire içine giren tüm alanların tahminleri ve hava kütlelerinin takibi bu radar sayesinde yapılıyor. Bu anlamda ilçe tahminlerimize varana kadar bu teknolojiyi kullanmamız bize çok yarar sağlayacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden bölgeye özel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER