Mevlananın 739. vuslat yıl dönümü

Mevlananın 739. vuslat yıl dönümü -Mevlananın 739. vuslat yıl dönümü dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Şeb-i Arus etkinliğinde, Prof. Dr. Turabi tasavvuf müziği konseri verdi


KOCAELİ (A.A) - Mevlananın 739. vuslat yıl dönümü dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Şeb-i Arus etkinliğinde, Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi tasavvuf müziği konseri verdi.
     Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, medeniyetlerinde yaşayışıyla, eserleriyle, rehber olmuş, gönüllere taht kurmuş bir çok değerli insan olduğunu belirterek, onlardan birinin de Mevlana olduğunu söyledi.
     Karaosmanoğlu, Mevlananın başta Mesnevi olmak üzere birçok değerli eseri bulunduğunu hatırlatarak, bu eserlerin tümünde Kuranın ve Hz. Muhammedin sünnetinin insanlara etkili bir şekilde anlatıldığını kaydetti.
     Karaosmanoğlu, Mevlananın hem kendi çağı hem de bölgesinin yanı sıra tüm dünyaya rehber olmuş değerli bir insan olduğunu dile getirerek, Tüm insanların Mevlanayı eserleriyle iyi tanıyıp örnek alması gerekiyor. Özellikle onun Mesnevisini iyi okuyup, anlayalım. Televizyon dizileri izleyeceğimize, temel klasikleri okuyup, o medeniyetten nasibimizi alalım. O insanları örnek alırsak bizim de gönül gözümüz açılır, insanlığa güzel bakarız diye konuştu.
     Karaosmanoğlunun konuşmasının ardından Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, sema mukabelesi ile tasavvuf müziği konseri verdi. Sema gösterisiyle devam eden etkinlik, Kuran tilaveti ve okunan duanın ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Mevlananın 739. vuslat yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER