Mevlid Kandili

Mevlid Kandili -Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: -Böylesi anlamlı günleri fırsat bilerek kırgınlık ve dargınlıkları unutup, huzur içinde yaşamalıyız


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Mevlid Kandili gibi anlamları günleri fırsat bilerek, herkesin, kırgınlık ve dargınlıkları unutup huzur içinde yaşaması gerektiğini bildirdi.
     Sedefçi, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, özel günlerde, milli birlik ve dayanışmayı, yurttaşlık bilinciyle hissederek, sergilenen beraberliğin dosta düşmana gösterilmesi gerektiğini belirtti. Edirne halkının Mevlid Kandilini en içten duygularla kutladığını ifade eden Sedefçi, Böylesi anlamlı günleri fırsat bilerek, kırgınlık ve dargınlıkları unutup, huzur içinde yaşamalıyız dedi.
    
     -AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Yürük-
    
     AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Melek Yürük, Mevlid Kandilinin önemli bir gece olduğunu belirterek, Bu hayırlı gecede yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun dedi.
     Yürük, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, Mevlid Kandilinin, Allahın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına geldiğini belirtti.
     Mevlid Kandilinde, insanların bir yıllık yaşantı, ibadet ve iyiliklerini düşünerek nefis muhasebesine girmesi gerektiğini ifade eden Yürük, Bu hayırlı gecede yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun. Tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum diye konuştu.
    
     -AK Parti Edirne Gençlik Kolları Başkanı Çalışkan-
    
     AK Parti Edirne Gençlik Kolları Başkanı Hakan Çalışkan, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Çalışkan, mesajında, Hazreti Muhammedin dünyaya geldiği günün Mevlit Kandili olarak kutlandığını belirtti. Hazreti Muhammedin hayatı ve verdiği mesajların, sevgi, barış ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirten Çalışkan, Peygamberimizin mesajlarını doğru algıladığımız sürece mutlu ve huzur dolu bir dünya içerisinde yaşayabiliriz. Mevlit Kandilinin kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine vesile olmasını, tüm insanlığa rahmet ve huzur getirmesini diliyor, bütün İslam aleminin Mevlit Kandilini kutluyorum şeklinde konuştu.
    
     -AGD Edirne Şube Başkanı İriş-
    
     Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     İriş, mesajında, herkesi Hazreti Muhammedin örnek hayatını ve mücadelesini yeniden hatırlamaya davet etiklerini belirtti.
     Özel müstesna gecelerin herkes için birer fırsat olduğunu ifade eden İriş, Peygamber efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almalı, insanlığın kurtuluş reçetesi olan ilahi prensiplerini hayatımıza hakim kılmak için çalışmalıyız. Bu temenni ile Edirne halkımızın ve İslam aleminin mübarek Mevlid Kandilini kutluyor, bu gecenin bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Atakan Çelik

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER