Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Peygamberimizi anlamak topluma huzur verir


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Peygamberimizi anlamak topluma huzur verir dedi.
     Güzelbey, Hz.Muhammedin doğumunun 1442nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Mevlid-i Nebevinin asırlardır Türk milleti tarafından Mevlit Kandili olarak kutlandığı hatırlattı.
     Hz. Muhammedi anlamanın bütün insanlığın aramış olduğu huzur ve barışın, adalet, kardeşlik ve sevginin temel adresi olduğunu vurgulayan Güzelbey, mesajında şunları kaydetti:
     Bu kutlu günlerin Peygamberimizin daha iyi tanınmasına, Onun verdiği mesajların daha iyi algılanmasına vesile olmasını diliyorum. Peygamberimizi anlamak günümüzde insanlara ve topluma huzur veriyor. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Mevlit Kandilini tebrik ediyorum.
     Güzelbey, insanların yüzyıllardır dini ve milli günlerde bir araya gelerek sevinçlerini, tasalarını, doğumlarını ve hatta ölümlerini konuşması, bunun yanına Peygamber efendimizin hayatını da örnek almalarının ona olan sevginin bir göstergesi olduğunu aktardı.
     Peygamber sevgisiyle hareket eden bir toplumun huzurlu ve mutlu bir dünya inşa edebildiğini belirten Güzelbey, Yüce dinimiz de huzurlu ve mutlu bir dünya için Peygamber Efendimizin hayatını örnek göstermektedir. Bu vesileyle tüm insanlarımızın ve gençliğimizin Peygamber sevgisi ile yetişip huzurlu bir hayat yaşamlarını Cenabı Allahtan temenni ediyorum ifadelerini kullandı.
     Peygamberimizin insanlığa örnek bir şahsiyet olduğunu anımsatan Güzelbey, kargaşa ortamında insanlık için bir güneş olduğunu ve çirkinlikleri güzelliklere çevirdiğini kaydetti.
     İnsanlığın Onun getirdiği yüce değerler ve prensiplerle büyük bir medeniyet kurduğunu bildiren Güzelbey, mesajında şunları aktardı:
     Kadın, erkek Allahın ve toplumun huzurunda eşit olmanın mutluluğunu tatmıştır. Bu vesileyle tüm insanlığın mübarek Mevlit Kandilini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER