Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -Milletvekilleri, Koca ve Can, Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Eskişehir Müftüsü Ersoy, birer mesaj yayımladı


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Müftüsü Niyazi Ersoy, Mevlit Kandili dolayısıyla birer mesaj yayımladı.
     Koca, mesajında, Mevlit Kandilinin tüm İslam alemine, Türkiyeye ve insanlığa hayırlar getirmesini diledi.
     Kandile erişmenin mutluluğu içinde olduklarını belirten Koca, şunları kaydetti:
     Doğumuyla birlikte gönülleri aydınlatan Peygamber Efendimizin yaptığı nasihatler tüm insanlığın kurtuluş reçetesidir. Bundan dolayı idrak ettiğimiz Mevlit Kandili, Peygamber Efendimizin insanlığa verdiği mesajların anlaşılması bakımından da son derece önemlidir. Uygulandığında bireyden aileye, aileden topluma her alanda vicdanların eğitilmesini sağlayacak Peygamber Efendimizin sözleri ve amellerini tekrar hatırlayacağımız bu müstesna günün tüm İslam alemine, ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini dilerim.
     Can da mesajında, İslam aleminin kandilini kutladığı ve Hazreti Muhammedin dünyayı şereflendirdiği kutlu günün yıl dönümünün tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni ettiği mesajında, Müslümanların Kuran-ı Kerim ile birlikte iki kılavuzundan biri olan Peygamber Efendimiz sünnetleriyle her zaman bizlere doğru yolu göstermektedir. Milletimizi bir arada tutan, birliğimizin temelinde olan yine Peygamber Efendimizin kılavuzluğu vardır. Aynı kitaba, aynı Peygambere inanan bir millet olarak aynı duygularla birlik ve beraberliğimizi korumaya ihtiyacımız vardır ifadelerini kullandı.
    
     -Belediye Başkanı Ataç ve Müftü Ersoy-
    
     Ataç ise mesajında, Hazreti Peygamberimizin doğumunu kutladığımız gün olan mübarek Mevlit Kandilinin tüm İslam alemine ve insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesini yüce Allahtan dilerim ifadesine yer verdi.
     Ersoy, Hazreti Muhammedin, tüm İslam alemine örnek olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Sevgi ve rahmet Peygamberi, İman etmedikçe Cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olmazsınız buyurarak, sevgi ve imanı, toplumsal barışın temel taşı yapmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlit Kandilinin insanlığa sevgi, kardeşlik, barış ve huzur getirmesini, sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını yüce Allahtan niyaz eder, başta Eskişehirli hemşehrilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlit Kandilini tebrik ederim.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER