Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -Bayburt Milletvekili Özbek: Mevlit Kandili gecesi, bir fırsat gecesidir


BAYBURT (A.A) - AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Mevlit Kandili gecesinin, bir fırsat gecesi olduğunu bildirdi.
     Özbek, Mevlit Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, kandillerin Allaha yürekten yakarış ve yönelişin, gönülleri günahlardan arındırmanın, nefsi yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkanlarını sunan kutlu günlerden olduğunu belirtti.
     Bu gecenin bir fırsat gecesi olduğunu ifade eden Özbek, şunları kaydetti:
     İnsanlar arasında kin ve nefretin alevlendiği, şiddet, insan hakları ihlalleri, kötü ve zararlı alışkanlıkların hızla yayıldığı, tabiatın tahrip edildiği günümüz dünyasında birbirimizi daha iyi anlamak için Peygamberimizi anlamaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız. O, bize her zaman dürüstlüğü, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı öğütlemiştir. Müslümanların Mevlit Kandilini kutlar, bütün insanlığa rahmet, sevgi, huzur ve barış getirmesini temenni ederim. Peygamber Efendimizi daha yakından tanımaya, sevmeye ve onun sevgisi etrafında tüm Müslümanların birleşmesini yüce Mevladan niyaz ederim.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER