Mevsimlik tarım işçilerin çocuklarına okul öncesi

Mevsimlik tarım işçilerin çocuklarına okul öncesi eğitim -İslahiyede anne ve babaları tarlada çalışan çocuklar, çadırlarda kurulan eğitim merkezlerinde hem eğitim alıyor hem de gönüllerince eğleniyor


GAZİANTEP (A.A) - İslahiye ilçesinde, anne ve babaları tarlada çalışan çocuklar, çadırlarda kurulan eğitim merkezlerinde hem okul öncesi eğitim alıyor hem de gönüllerince eğleniyor.
     İslahiye Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan Mevsimlik İşçi Çocukları İçin Düşler projesi kapsamında, mevsimlik tarım işçilerin bulunduğu köylerde çadırların içerisine oyun grupları kuruldu. Çadırda, çocuklara hem okul öncesi eğitim veriliyor hem de oyun imkanı sunuluyor.
     Proje Koordinatörü Kenan Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kaymakamlık olarak ailesi tarlada çalışan çocuklarla konuşarak, isteklerini ve sorunlarını dinlediklerini belirtti.
     SODES projesiyle 10 köyde okul öncesi eğitim için okul ve oyun alanları oluşturduklarını bildiren Arslan, Bu alanlara eğitim için gerekli kırtasiye, temizlik malzemeleri ve oyuncaklar alındı. Eğitmenler mevsimlik işçi çocuklarına hem okul öncesi eğitim veriyor, hem de çocuklar hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla oyun oynayabiliyorlar dedi.
     Öğrenci velileri ise proje sayesinde çocuklarını geride bırakıp işlerini rahat bir şekilde yapabildiklerini kaydetti. Çocuklarının emin ellerde olmasının kendilerini de rahatlattığını dile getiren aileler, kendilerinin yaşayamadığı çocukluğu, çocuklarına yaşatan yetkililere teşekkürlerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Adem Yılmaz
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Mevsimlik tarım işçilerin çocuklarına okul öncesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER