Meydanda kitap okudular

Meydanda kitap okudular -Antalya Cumhuriyet Meydanında toplanan yaklaşık kişi, kitap okumaya dikkat çekmek için yarım saat kitap okudu


ANTALYA (A.A) - Antalya Cumhuriyet Meydanında toplananlar, kitap okumaya dikkat çekmek için yarım saat kitap okudu.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Türk Kütüphaneciler Derneği işbirliğiyle Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Türkiyenin 81 ilinde 12.30-13.00 saatleri arasında kitap okuma etkinliği düzenlendi. Bu kapsamında Antalya Cumhuriyet Meydanında toplanan yaklaşık 150 kişi, yanlarında getirdikleri veya meydanla bulunan gezici kütüphaneden temin ettikleri kitapları yarım saat okudu.
     Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adile Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiyenin 81 ilinde ve bazı ilçelerin kent meydanlarında yarım saatlik kitap okuma etkinliği düzenlediğini söyledi.
     Cumhuriyet Meydanında 12.30-13.00 saatleri arasında gelen vatandaşlar ve öğrencilerle kitap okuduklarını anlatan Dönmez, etkinlik ile toplumun kitaba ve kütüphaneye ilgisini çekmek, okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.
     Dönmez, kitap okuma etkinliğini bu yıl ilk kez gerçekleştirdiklerini, bundan sonra her yıl düzenleneceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Meydanda kitap okudular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER