Mezarında kendisi için dua ediyor

Mezarında kendisi için dua ediyor -Karamürselde yaşayan Kıbrıs gazisi, gazi olduğu topraklarI ziyaretinde, şehitlikteki askerlere yapılan duadan etkilenerek kendi mezarını yaptı -Gazi Ahmet Kılıç, zaman zaman kendi adına yaptırdığı


KOCAELİ (A.A) - İbrahim Aktaş - Kocaelinin Karamürsel ilçesinde yaşayan Kıbrıs gazisi, gazi olduğu topraklarI ziyaretinde, şehitlikteki askerlere yapılan duadan etkilenerek kendi mezarını yaptı.
     Kıbrıs Gazisi Ahmet Kılıç (58), AA muhabirine yaptığı açıklamada, her fırsatta Kıbrıstaki şehit arkadaşlarının mezarını ziyaret ettiğini belirterek, şehitliğe gelen insanların şehit arkadaşlarına dua ettiğini görünce çok duygulandığını anlattı.
     Kendi adına 6 ay önce mezar yaptırmaya karar verdiğini aktaran Kılıç, Tek isteğim Kıbrıstaki şehitliği ziyaret eden insanlar gibi yakınlarımın da mezarıma gelip dua etmesini görmekti dedi.
     Kılıç, mezar yaptırmak için akrabalarının da kendisine destek olduğunu ifade ederek, yakınlarını mezarının başında kendisine dua ederken görmenin kendisine huzur verdiğini anlattı.
     Kıbrıs Barış Harekatı düzenlendiğinde zor günler yaşadığını anlatan Kılıç, Savaş, özellikle savaşan insanlarda unutulamayacak izler bırakıyor. Şehit haberlerini izlediğimde çok etkileniyorum. Haberleri izleyince Kıbrısta yaşadıklarım aklıma geliyor. Gözümün önünde şehit ve gazi olan arkadaşlarımı hatırlıyorum. Allah bizi korudu. Orada canlarımız vardı, kanlarımız vardı, Türk kardeşlerimiz vardı. Onların bir çoğunu orada kaybettik diye konuştu.
    
     -Dua ettiğim mezara defnedilmek istiyorum-
    
     Bir önceki yıl Kıbrıs Barış Harekatının yıl dönümünde Genelkurmay Başkanlığının düzenlediği programla Kıbrısı ziyaret ettiğini ifade eden Kılıç, Kıbrısta şehitlikleri ve müzeleri gezdiğini bildirdi.
     Kılıç, harekatta şehit olmayı istediğini ifade ederek, şehit olmanın kendisine nasip olmadığını ancak gazi olduğunu anlattı. Şehit arkadaşlarının mezarına gelip dua eden insanları gördüğünde gözyaşlarına hakim olamadığını ifade eden Kılıç, Keşke, bende şehit olsaydım da, benim içinde böyle dua eden insanlar olsaydı dediğini aktardı.
     Valideköprü köyü mezarlığında kendi adına yaptırdığı mezarın başına Türk bayrağı astığını belirten Kılıç, Allah katında şehit olmasam da kendimi şehit olmuş hissetmek istiyorum. Aklıma geldikçe mezarlığa geliyorum, kendime dua ediyorum ve ağlıyorum. Kendimle baş başa kalıyorum. Şehit olan arkadaşlarımı düşünüyorum şeklinde konuştu.
     Kılıç, kendi mezarını ziyaret etmesinden akrabalarının da etkilendiğine dikkati çekerek, sonraki günlerde yakınlarının da mezarlığa gelip dua ettiğini söyledi. Boş mezarın başında dua etmesinin kimseye zararı olmadığını belirten Kılıç, çocuklarının önceden bu duruma tepki gösterdiğini fakat zamanla onlarında alıştığını kaydetti.
     Kılıç, tek istediğinin kendi adına yaptırıp boş haldeyken dua ettiği mezara defnedilmek olduğunu ifade ederek, çocuklarına vasiyetlerinden birinin bu olduğunu söyledi.
    
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Mezarında kendisi için dua ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER