Mezarlık arsasının kamulaştırılmasında usulsüzlük iddiası

Mezarlık arsasının kamulaştırılmasında usulsüzlük iddiası -Adanada, yaklaşık 26 yıl önce kamulaştırılan ve tapu işlemi yapılmayan mezarlık arsasından haksız kazanç sağladıkları ve görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla 73 şüpheli ha


ADANA (A.A) - Adanada, yaklaşık 26 yıl önce kamulaştırılan ve tapu işlemi yapılmayan mezarlık arsasından haksız kazanç sağladıkları ve görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 73 şüpheli hakkında dava açıldı.
     Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 1987 yılında kamulaştırılan merkez Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığı arazisinin tapu kaydının, büyükşehir belediyesi adına yapılmadığından haberdar olan kişilerin, bu arazinin ikinci kez kamulaştırılması işlemi yaptırarak kamu kurum ve kuruluşlarının zarara uğrattığı iddiası üzerine, Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı.
     İddianamede, aralarında 5 belediye meclis üyesi ve 10 belediye bürokratının da bulunduğu 73 şüpheli, yapılan bu işlem nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık ve iştirakle suçlandı.
     Haklarında 2 ile 7 yıl arasında hapis cezası istenen şüphelilerle ilgili iddianame, Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
     Sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Mezarlık arsasının kamulaştırılmasında usulsüzlük... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER