Mezun oldukları okulda 50 yıl sonra

Mezun oldukları okulda 50 yıl sonra buluştular -Nevşehirde 1962-1965 döneminde aynı lisede okuyan 60 arkadaş, 50 yıl sonra bir araya gelerek mezun oldukları okulda anılarını tazelediler


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde 1962-1965 döneminde aynı lisede okuyan 60 arkadaş ve öğretmenleri 50 yıl sonra bir araya gelerek mezun oldukları okulda anılarını tazelediler.
     O dönem ki adıyla Nevşehir Kız İlk Öğretmen Lisesinden mezun olan 60 öğretmen, 50 yıl sonra farklı illerden kente gelerek Nevşehir Anadolu Lisesi adını alan okullarında bir araya geldiler.
     Emekli resim öğretmeni Rami Araz, 50 yıl sonra sınıf arkadaşları ile bir araya gelme şansı bulduklarını, geçmişten bugüne güzel anılarını paylaştıklarını söyledi.
     Telefon zinciriyle bir birlerine ulaştıklarını ve organize olarak mezun oldukları okulda buluşma kararı aldıklarını belirten Araz, şunları kaydetti:
     Bizler 1962-1965 Nevşehir Kız Öğretmen Okulu mezunlarıyız. 50 yıl sonra bugün buradayız. Geçmişten bu güne güzel anılarımız oldu, onları paylaştık. Bundan sonra her yıl bu birlikteliği yinelemeye çalışacağız. Arkadaşlarımız Türkiyenin her yerinden geldi ve çok güzel anılar oldu. Birbirimize telefon zinciriyle ulaştık. İlk İstanbulda başladık. Beyoğlu Öğretmenevinde 2 kişi, 3 kişi derken çoğaldık. Telefon zinciri ile öğretmenlerimizi bulduk. İstanbulda 20 kişiye ulaştık ve sonra bugüne geldik. Bizler gerçekten iyi öğretmenler olarak yetiştirildik.
     Muammer Güzelyurt da, Türkiyenin farklı illerinden gelen arkadaşları ile mezun oldukları okulda bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu belirtti.
     Kendisinin mutluluğunun arkadaşlarına oranla iki kat daha fazla olduğunu ifade eden Güzelyurt, sıra arkadaşı olan eşi ile birlikte 50 yıl sonra sınıflarında olmamanın çok farklı bir duygu olduğunu kaydetti.
     Güzelyurt, şöyle devam etti:
     Telefon trafiği ile arkadaşlarla buluştuk. En çok mutlu olan benim. Aynı sınıfta, aynı sırada oturduğum kız arkadaşımla evlendim. 50 yıllık eşim burada, çok güzel anılarımız var. Arkadaşlarımızla bu anılarımızı anlattık, gülüştük. O günleri yad ettik. Çok mutluyuz. Organizasyonu ben ayarladım. Ürgüplü olduğum için arkadaşlarımı memleketimde ağırladım. Kapadokyayı gezdik.
     Öğrencilerini yalnız bırakmayan dönemin Coğrafya Öğretmeni Güngör Özay ise, okullarında o dönem kız öğrencilerinin yatılı olarak kaldığını, erkek öğrencilerin de gündüz geldiğini dile getirerek, 50 yıl sonra meslektaş oldukları öğrencileri ile bir araya gelmenin gururu ve mutluluğunu yaşadığını kaydetti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Mezun oldukları okulda 50 yıl sonra Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER