MHP Adana Milletvekili Yılmaz köylülerin sorununu

MHP Adana Milletvekili Yılmaz köylülerin sorununu dinledi


ADANA (A.A) - MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Gedikli köyünde, köylülerin 2B uygulaması ile ilgili sorunlarını dinledi.
     Yılmaz, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Halacoğlu ve Kozan İlçe Başkanı Ender Çulhacı, köylülerin daveti üzerine Gedikli köyündeki toplantıya katıldı.
     Köylülerin 2B olarak bilinen kanun uygulaması kapsamındaki sorunlarını dinleyen Yılmaz, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Adana Defterdarlığı yetkililerini arayarak, konuyu iletti.
     Yılmaz, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebileceğini düşünerek 2B yasasına MHP olarak destek verdiklerini, ancak bazı eksik ve yanlışlıkları görerek bazı önerilerde bulunduklarını söyledi.
     Yılmaz şunları söyledi:
     MHP olarak, Çok yüksek fiyat tespiti yapıp, bu arazileri vatandaşların alamayacağı duruma getirmeyin dedik. Rayiç bedelin yüzde 70inin çok yüksek olduğunu, bu oranın özellikle atasından dedesinden toprak kalan orman köylüsü vatandaşlarımız için yüzde 15 olarak belirlenmesini önerdik. Bürokratların rayiç bedellerini yüksek tutması halinde köylülerin mağdur olacağını vurguladık. Bu bölgedeki 3-4 köyümüzde ovadaki fiyatın 3-4 katı fiyat tespiti yapılmış. Kozanın 87 köyünün 42isinde bu konuda sorun yaşanıyor.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber MHP Adana Milletvekili Yılmaz köylülerin sorununu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER