MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: -Ekonomide izlenen politikalar, vatandaşın kursağından kısmaya yönelik politikalardır


DENİZLİ (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Ekonomide izlenen politikalar, vatandaşın kursağından kısmaya yönelik politikalardır dedi.
     Ayhan, MHP Denizli İl Başkanlığınca Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda düzenlenen teşkilat toplantısında, Türkiyenin yönetilebilir olmaktan çıkmış vaziyette olduğunu savundu.
     İktidarda, farklı görüşlerden bir araya gelmiş kimselerce oluşturulan bir siyasi partinin bulunduğunu öne süren Ayhan, şöyle konuştu:
     Hangi şartlar altında olursa olsun, zaman zaman birtakım ittifaklar, birilerini iktidara taşımış olabilir. ANAP ve DYPnin kudretli iktidarları döneminde, şayet bu partilerin bugün bu hale düşeceklerini ifade etmiş olsaydık, bize çoğu insan deli diye hitap ederdi. Ama onların geldiği noktaya baktığımız zaman, derleme toplama parçalarla oluşturulmuş bir siyasi organizasyonun, millet hayatında çok önemli olmayan bir süre iktidarda olması hiçbir şey değiştirmez. MHPliler olarak dün vardık, bugün varız, yarın var olacağız. Bizim Türkiyedeki özgül ağırlığımız, Türkiyede aldığımız oyun üzerinde.
     MHPnin TBMMde yer alması nedeniyle AK Partinin yapmak istediği hukuki değişikliklerde sıkıntı yaşadığına değinen Ayhan, yasaların, farklı yöntemlerle parlamentodan geçirildiğini iddia etti.
    
     -Bir yanda cari açık, bir yanda büyüme-
    
     Ayhan, Türkiyede milli gelirin yüzde 10u kadar cari açık verildiğini, söz konusu açığın sıkıntılara yol açacağını ifade etti.
     Yüzde 3lük büyüme sağlandığını dile getiren Ayhan, Bir yandan yüzde 3lük büyüme, diğer yandan cari açık. Cari açık ekonomide büyük kırılganlık yaratacak. Ekonomide izlenen politikalar, vatandaşın kursağından kısmaya yönelik politikalardır. Krizin atlatılmasının ardından tekrar gaza basılacağı söyleniyor. Bu, Türkiyenin kriz yaşadığını gösteriyor. Ekonominin problemli olmayan hiçbir alanı kalmadı dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER