MHP Genel Başkan Yardımcısı Doğru:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Doğru: -Artık milletimiz, terörün bitmesini, teröristlerin yok edilmesini, kardeşliğin tekrar tesis edilmesini ve barışın gelmesini istemektedir (Fotoğraflı - Görüntülü)


TOKAT (A.A) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, Artık milletimiz, terörün bitmesini, teröristlerin yok edilmesini, kardeşliğin tekrar tesis edilmesini ve barışın gelmesini istemektedir dedi.
     Doğru, Birlik Düğün Salonunda yapılan Daraltılmış İstişare Toplantısında yaptığı konuşmada, her geçen günün bir önceki günü arattığını söyledi.
     Her gün şehit ve gaziler nedeniyle yüreklerin yandığını vurgulayan Doğru, Analar babalar ağlıyor, çocuklar öksüz kalıyor. Durum gittikçe zorlaşıyor, ağırlaşıyor. Ülkemizin birlik ve beraberliğini koruması ve güçlendirmesi gereken iktidar da, maalesef ne yapacağını bilemez bir durumda bekliyor. Ülkemizde milletvekilleri kaçırılıyor, tırlar yakılıyor, yollar kesiliyor, karakollar basılıyor, bombalar atılıyor, bebekler ve masum insanlar ölüyor. Bunun yanında il başkanından, sade vatandaşa kadar insanlar kaçırılıyor. Tam bir kaos ve kargaşa ortamına doğru gidiliyor ifadelerini kullandı.
     Reşat Doğru, bugünkü kaos ortamının siyasi sorumlusunun, üç dönemdir tek başına iktidar olan AK Parti olduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:
     Milletimiz bu siyasi partiye oy verirken, sorunları çoğalt diye değil de, çöz diye vermiştir. Ancak sonuç böyle olmamıştır. Bölücülüğe gösterilen her tolerans, teröre verilen her ümit, kan, gözyaşı ve ağır bir maliyet olarak karşımıza çıkmaktadır. Sonuçta bölücü terör, tahammül edilemeyecek konuma getirilmiştir. Yani Türk Milleti, bağrına düşen ateşin yangınıyla imtihan edilmektedir. İşte bu ortamda teröre ve her türlü hainliğe direnen MHPdir. Artık milletimiz, terörün bitmesini, teröristlerin yok edilmesini, kardeşliğin tekrar tesis edilmesini ve barışın gelmesini istemektedir. Bunu da MHPnin yapacağını görmektedir. Son kamuoyu yoklamaları da bunun bariz göstergesidir.
     MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem ise, ülkenin karşı karşıya kaldığı sorunların hemen çözülebilecek sorunlar olmadığını belirterek, Ne olduğu belli olmayan, bu milletle uzaktan yakından ilgisi olmayan teröristleri, Güneydoğunun belli bir bölgesini temsilen dağa çıkmış savaşçılar gibi gösterilmesine sebep olan AKP iktidarını lanetlemek üzere buradayız. Tekrar söylüyorum, teröristlerin bu milletin hiçbir değeri ile ortak paydası yoktur. Ama AKP iktidarı Kürt sorunu ifadesini kullanarak onları Güneydoğuda yaşayan bir kısım kardeşlerimizin haklarını savunmak üzere dağa çıkmış militanlar veya gerillalar olarak tanımlanmasına sebebiyet vermiştir diye konuştu.
     Toplantıya İl Başkanı Murat Polat, ilçe belediye başkanları ve parti üyeleri de katıldı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Doğru: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER