MHP Genişletilmiş Bölge Toplantısı

MHP Genişletilmiş Bölge Toplantısı -Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: -Türkiye, geleceğin süper devleti olmaya adaydır. Bu yüzden Türk ve İslam dünyasının öncülüğünü yapması engellenmek istenmekte, bölgede yaratılan anaforun içine ç


ELAZIĞ (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkiye, geleceğin süper devleti olmaya adaydır. Bu yüzden Türk ve İslam dünyasının öncülüğünü yapması engellenmek istenmekte, bölgede yaratılan anaforun içine çekilmektedir dedi.
     Yalçın, Elazığda partisince düzenlenen Genişletilmiş Bölge Toplantısında yaptığı konuşmada, Batının açıkça dillendirmese de Türkiyeyi kendisi için potansiyel bir tehdit olarak gördüğünü söyledi.
     Batı dünyasının iki yüzlülüğünü son olarak Suriye krizi nedeniyle Türkiyeye zor günler yaşatan mülteci sorununun çözümü konusunda gösterdiğini öne süren Yalçın, Türkiyeye sığınan Suriyelilerin sayısı hızla yüz binlere doğru ilerlerken üyesi olduğumuz BMnin mültecilerle ilgili yükümlülük ve görevlerini yerine getirmesinde dikkati çeken bir gecikme ve savsaklama söz konusudur. Veto yetkisine sahip beş daimi üyeden üç batıülke, BMnin yetki ve imkanlarını kullanması konusunda ipe un sermektedir diye konuştu.
     Yalçın, Türkiye, geleceğin süper devleti olmaya adaydır. Bu yüzden Türk ve İslam dünyasının öncülüğünü yapması engellenmek istenmekte, bölgede yaratılan anaforun içine çekilmektedir dedi.
     Türkiyeyi bu girdaptan kurtarmanın yolunun, Batılı ülkelerle ve güdümlü uluslararası kuruluşlarla ilişkileri gözden geçirmekten geçtiğini ifade eden Yalçın, Böyle bir ortamda yeni stratejilerimizin esaslarını tespit etmek için kararlı bir siyasi iradeye ihtiyaç vardır. Bugün herkesin üzerinde ittifak ettiği bir gerçek vardır ki AKP Hükümeti, Batının desteği ve sermayesiyle kurulmuştur şeklinde konuştu.
     Hz. Muhammede hakaret içeren filme de değinen Yalçın, şöyle devam etti:
     Bugünlerde elindeki imkanları Müslüman aleyhtarlığı propagandasında kullanan unsurların en azılıları sahne almış ve Peygamber Efendimize yönelik ağır hakaretler içeren aşağılık bir filmi piyasaya sürmüşlerdir. Filmin yapımına katkıda bulunanları kınıyor, lanetliyoruz. Vatandaşlarımızı , Türkiyeyi de çirkin tezgahın bir parçası haline getirme, batağa çekme çabalarına karşı tahriklere kapılmamaya ve itidale davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya-İsmail Şen / Ömer Fansa / Önder Felek
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber MHP Genişletilmiş Bölge Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER