MHP Grup Başkanvekili Vural:

MHP Grup Başkanvekili Vural: "Milli devletlerin güçlenmesi istenmediği için etnik kimlikler tanınıyor. Bize Avrupalılık ekseninde bütünleşelim diyenler, bugün millilik ekseninde ayrışmayı hedefliyorlar" (Fotoğraflı-Görü


DENİZLİ (A.A) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Milli devletlerin güçlenmesi istenmediği için etnik kimlikler tanınıyor. Bize Avrupalılık ekseninde bütünleşelim diyenler, bugün millilik ekseninde ayrışmayı hedefliyorlar" dedi.
     Vural, Uluslararası Politika Akademisinin Denizli Genç İşadamları Derneği himayesinde EGS Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlediği 1. Siyaset Okulunda yaptığı konuşmada, batıdaki ekonomik gelişme ekseninin doğuya kaydığını söyledi.
     Doğuya kayan ekonomik gelişmenin aynı zamanda ekonomik gücü ya da bütün boyutlarıyla gücü etkileyebileceğine değinen Vural, "Onun için bugün küresel planlayıcılar, bu süre içerisinde Avrupadan doğuya kayan ekonomik gücü nasıl kontrol edebileceklerini düşünmekte, buna göre stratejiler oluşturmaktadır" diye konuştu.
     Milli sistemlerin güçlenmesi yerine etnik kimlik, dinsel, mezhepsel farklılıklara dayalı federatif yapılar oluşturulmaya çalışıldığını iddia eden Vural, şunları söyledi:
     "Oysa küreselleşmenin istediği, demokrasiyi, insan haklarını etnik kimlik ve mezheplere göre tanımlayarak milli kültür ve milli kimliğin ayrıştırılması ve milli kültürün yerelleşmesini sağlamaktır. Ancak böyle nüfuz edebilir. 22 İslam ülkesini etnik kimliklere göre değiştirme modelinin altında yatan temel sebeplerden biri budur. Milli devletlerin güçlenmesi istenmediği için etnik kimlikler tanınıyor. Bize Avrupalılık ekseninde bütünleşelim diyenler, bugün millilik ekseninde ayrışmayı hedefliyorlar. Böyle bakıldığında milli devlet, küreselleşme ideolojisinin kazananları tarafından bir rekabet aracı görüldüğü için milli devletleri etnik kimliklere göre ayrıştırmak istiyorlar."
     Vural, şunları kaydetti:
     "Eğer milli devlet yerine ülke devleti olmamız gerekir deniyorsa, eğer milli kimlik yerine Türkiyeli kimliği olması isteniyorsa, Türkiyeli kimliğinin olduğu bir ortamda milli bilinç, milli duruş, milli ekonomi olmaz. Böyle bakıldığı zaman bu çözümleri üretenler aslında netice itibarıyla aynı merkezden güç alanlar, aynı merkezin politikalarını Türkiyeye empoze etmek isteyenlerdir. Bugün geldiğimiz noktada Türkiyelilik dediğimiz husus da esas itibarıyla doğrudan doğruya mekansal bir bütünleşmeyi dikkate almaktadır."
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber MHP Grup Başkanvekili Vural: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER