MHP Grup Başkanvekili Vural:

MHP Grup Başkanvekili Vural: -Bugün Türkiye bir darbe tehdidiyle karşı karşıyadır


MUĞLA (A.A) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bugün Türkiye bir darbe tehdidiyle karşı karşıyadır dedi.
     Vural, partisinin Marmaris ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, çözüm süreciyle ilgili girişimlerin, milli kimliği ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu iddia etti.
     Çözüm süreciyle ilgili çalışmaları eleştiren Vural, Bugün Türkiye bir darbe tehdidiyle karşı karşıyadır. Demokrasimize bir darbe yapılmak istenmektedir. Milli kimliğimize bir darbe yapılmak istenmektedir. Darbelerden bu kadar şikayet edenler milli egemenliğe, anayasal düzene silah yoluyla müdahale edenlere karşı demokrasi havariliği yapıyor dedi.
     PKK vesayetiyle Anayasanın değiştirilmek istendiğini, ülkenin belli bölgelerine özerklik verilmek istendiğini ileri süren Vural, demokrasinin ve milli egemenliğin PKK vesayetinden kurtarılması gerektiğini bildirdi.
     Terör örgütü yöneticilerinin etkisiz hale getirilmesini isteyen Vural, Türkiyenin bu hakkını kullanmadığını ifade ederek, AKP hükümeti, terör örgütü yöneticilerini kendilerine altın tepside sunan ve teslim edilmesini ortaya koyan talepleri reddetmiştir. Hiç bir terör örgütü yöneticisi etkisiz hale dönüştürülmemiştir diye konuştu.
    
     -4. Yargı Paketi-
    
     Gazetecilerin sorusu üzerine 4. Yargı Paketi hakkındaki görüşlerini de aktaran Oktay Vural, yargı paketlerinin PKK vesayeti ve İmralının istekleri doğrultusunda hazırlandığını savundu.
     Bundan önceki paketle KCK yapılanmasını sağlayanların serbest bırakıldığını öne süren Vural, Yeni paket de PKK propagandasının suç olmaktan çıkartılması ve KCK tutuklularının serbest bırakılması için uygulanacaktır. Terör örgütünün ve bölücülüğün propagandasının serbest bırakılması, KCK davasının içinin boşaltılması için bir takım pazarlıkların yapıldığını biliyoruz. 4. Yargı Paketi de bu unsurları taşıyan mahiyetler içeriyor dedi.
    
     Muhabir: Levent Kişi / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber MHP Grup Başkanvekili Vural: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER