MHP Kütahya İl Teşkilatının kapatılması

MHP Kütahya İl Teşkilatının kapatılması -Eski MHP İl Başkanı Ay: Bizi görevden alabilirsiniz ama ülkücülüğümüzü elimizden ve gönlümüzden alamazsınız


KÜTAHYA (A.A) - MHP Genel Merkezi kararıyla teşkilatın kapanması sonucu Kütahya İl Başkanlığı görevinden alınan Salim Ay, Bizi görevden alabilirsiniz ama ülkücülüğümüzü elimizden ve gönlümüzden alamazsınız dedi.
     Ay, MHP İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Genel Merkez kararıyla teşkilatın kapatıldığını ve delegelerin hür iradeleriyle seçilen teşkilat yöneticilerinin görevlerinden alındığını hatırlattı.
     Genel Merkezin, kurultay sürecinde farklı tercih ortaya koyan teşkilatlarla hesaplaşmaya öncelik vermesinin, partinin birlik, bütünlük ve başarısına büyük zarar verdiğini savunan Ay, şöyle devam etti:
     Muğla, Çankırı, Edirne, Sakarya, Konya, Rize ve Kütahya il teşkilatlarımızın görevden alınmasının gerçek nedeninin, Büyük Kurultayda genel başkan adaylarından Koray Aydından yana tavır koymamız olduğu açıktır. Unutulmamalıdır ki, Koray Aydını destekleyen teşkilatlar da en az Genel Başkanımız Devlet Bahçeliyi destekleyen teşkilatlar kadar ülkücü iradeyi temsil etmektedir. Dolayısıyla bu hareket, sadece Muğla, Çankırı, Edirne, Sakarya, Konya, Rize ve Kütahyalı ülkücülere karşı değil, MHP ve ülkücü hareketin bütününe yönelik bir harekettir. Bütün bu uygulamaların, Genel Başkanımızın 24 Ocakta Söğütten başlattığı yerel seçim kampanyasının ardından yapılması, üzüntümüzü bir kat daha artırmış, yerel seçimlere odaklanıp AKP iktidarına bir ihtar vermek isteyen ülküdaşlarımızın ümidi ve şevkini kırmıştır. Ömrümüz boyunca MHP ve ülkücü hareketin emrinde ve hizmetinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Gerek Kütahyada ve gerekse Türkiyede partimizin zarar görmemesi için gereken tavrı tam bir metanetle göstereceğiz. MHP ve ülkücü hareket için kırmadan, dökmeden, dava arkadaşlığı ve ülküdaşlık hukukundan ayrılmadan, mücadelemizi büyük bir özveriyle sonuna kadar sürdüreceğiz. Kendi insanını ve ülküdaşını kucaklayamayan bir hareket, Türk milletini nasıl kucaklayacak, seçimlerde MHP ve ülkücü hareket için hangi gerekçelerle oy isteyecek- Bizi görevden alabilirsiniz ama ülkücülüğümüzü elimizden ve gönlümüzden alamazsınız.
     Ay, kararnameyle görevden alınan bürokratlar gibi görevden alınmaları ve teşkilatlarının kapatılmasının, üzüntülerini bir kat daha artırdığını anlattı.
     Bulundukları görevlere atamayla değil, seçimle geldiklerini dile getiren Ay, Ülküdaşlarımızın neredeyse tamamı teşkilat kapatmayla ilk kez karşılaşmış ve bu haksız uygulama derin bir üzüntüyü de beraberinde getirmiştir. MHP ve ülkücü hareketin öz evlatlarına reva görülen bu uygulama gönülleri kırmış, kalpleri incitmiş ve vicdanları yaralamıştır diye konuştu.
     Toplantıda, eski MHP Kütahya İl Başkanı Nihat Kula ile görevden alınan MHP Kütahya İl Teşkilatı yöneticileri hazır bulundu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber MHP Kütahya İl Teşkilatının kapatılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER