MHP Kütahya Milletvekili Işık:

MHP Kütahya Milletvekili Işık: -Birbirine yakın beldelerimizin bir araya gelip en az 2 bin nüfusa ulaşması lazım


KÜTAHYA (A.A) - MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, gelecek yerel seçimler öncesi bin 591 beldenin kapatılacağını öne sürerek, Birbirine yakın diğer beldelerimizin bir araya gelip en az 2 bin nüfusa ulaşması lazım dedi.
     Işık, partisinin Simav İlçe Başkanlığınca Simav Belediyesinde düzenlenen istişare toplantısında, parti olarak mevcut belde belediyelerinin tüzel kişiliklerinin devam etmesini istediklerini bildirdi.
     Gelecek yerel seçimler öncesi toplam bin 591 beldenin tüzel kişiliklerinin sona erdirileceğini iddia eden Işık, şöyle konuştu:
     Demokratik hak olarak hiç olmazsa 5 kilometre yarı çap içinde birkaç beldeyi bir araya getirerek bu beldelerin devamını sağlamak zorundayız. Birbirine yakın beldelerimizin bir araya gelip en az 2 bin nüfusa ulaşması lazım. Aksi takdirde belde olarak aldıkları hizmetlerin yarın köy tüzel kişiliğine dönüşmesi halinde muhtarlıklar aracılığıyla devamı mümkün olmayabilir. Bu insanlara verilmiş olan ve alıştırılmış belediye hizmetlerinin, insanımıza çok görülmesi doğru değildir.
     Toplantıya, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, MHP Simav İlçe Başkanı İsmail Karaağaç ile Simav, Hisarcık ve Emet ilçelerine bağlı bazı beldelerin belediye başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber MHP Kütahya Milletvekili Işık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER