Midesine sponsor arayan sporcuya kallavi destek

Midesine sponsor arayan sporcuya kallavi destek -Sivasta hazırlıklarını sürdürdüğü Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası öncesi formda kalabilmek için beslenme giderlerine sponsor arayan 63 yaşındaki sporcuya, Edirneli şekerlemeci


EDİRNE (A.A) - Salih Baran - Sivasta hazırlıklarını sürdürdüğü Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası öncesi formda kalabilmek için beslenme giderlerine sponsor arayan Sivaslı 63 yaşındaki sporcu Abdülbaki Köseahmetoğluna Edirneden kallavi destek geldi.
     Arslanzade Şekerlemeleri sahibi Arif Meriç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vücut geliştirmede, 50den fazla Türkiye, 2 Balkan şampiyonluğu, Avrupa ikinciliği, dünya dördüncülüğü ve yedinciliği bulunan ve 14-17 Aralık tarihleri arasında Macaristanın Budapeşte kentinde düzenlenecek Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonasının hazırlanan Köseahmetoğlunun, hazırlıklar için yürüttüğü diyetin masraflı oluşundan yakınmasını medyadan takip ettiğini söyledi.
     Türkiyeyi en iyi temsil edebilmesi için Sivaslı sporcuya destek vermek istediğini ifade eden Meriç, diyet süresince tavuk, yumurta, pirinç ve meyve yemek zorunda olan Sivaslı sporcuya Edirneden kallavi kurabiyesi yollayacağını söyledi.
    
     -İçindeki her şey yararlı-
    
     Kallavinin içerisinde bulunan bal, safran ve Antep fıstığının sporcuya vereceği enerjiyle başarı sağlanacağını anlatan Meriç, tadından dolayı bir kişinin günde en fazla günde 2 - 3 tane yiyebileceği kallavilerden Japon sumocuların bir oturuşta 19 tane yediğini bildirdi.
     Meriç, vücut geliştirme sporcularının beslenmelerine dikkat edip vücutlarını kallavi hale getirmeleri gerektiğini dile getirerek, Bizde öyle bir ürün var ki dünyada eşi benzeri yok. Kallavimizde yağ yok, un yok, şeker yok... Yani içindeki her şey yararlı. İçinde safran, bal, Antep fıstığı var, bunlar enerji demektir şeklinde konuştu.
     Bu kallavi kurabiyesinden 2 yıl önce Edirneye gösteri güreşi için gelen sumoculara ikram ettiklerini ifade eden Meriç, Şimdi ben Japonların sporcusuna bunu ikram ederim de Sivaslı Abdülbaki ağabeyime ikram etmem mi- Ona da 29 tane gönderiyorum, yesin bitirsin yine yollarım. Yeter ki bayrağımız dalgalandırsın, şampiyonluklarına şampiyonluklar katsın dedi.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Midesine sponsor arayan sporcuya kallavi destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER