Midyatta turizm toplantısı

Midyatta turizm toplantısı -Kaymakam Oğuzhan Bingöl: Midyat yıldızı parlak ve önemli potansiyelleri olan bir ilçedir


MARDİN (A.A) - Midyatta otelciler ve turizm işletmecileri toplantısı yapıldı.
     Midyat Grant Estel Otelde yapılan toplantıya Kaymakam Oğuzhan Bingöl, otel yöneticileri ve turizm işletmecileri katıldı. Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, ilçeye daha fazla turist gelmesini sağlamak için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ederek Midyat yıldızı parlak ve önemli potansiyelleri olan bir ilçedir dedi.
     Turizmi çeşitlendirme adına bazı faaliyetler yapılması gerektiğini vurgulayan Bingöl, şöyle konuştu:
     Özellikle pazar payımızı artırmak için ilçemizi çok daha fazla tanıtmamız gerekiyor. İlçeye özgü ürünlerin markalaştırılması çalışmaları kapsamında bir amblem yarışması düzenleyeceğiz, Midyat ürünlerinin markalaşması gerekir. Midyat gümüşü gibi kuru üzümü, pekmezi, acur turşusu markalaşmalı. Bu amblemi ile kuru üzüm, pekmez, acur turşusu gibi ürünlerin satışa sunulması lazım. Turist Midyata geldiğinde sadece telkari gümüş kolye ve yüzüğü alıp gitmesin. Bu bölgenin pekmezi kaliteli bir pekmez, doğal organik bir pekmez. Hiçbir katkı maddesi yok. Bu gibi ürünleri çeşitlendirebiliriz. Bunun için girişimcilere elimizden gelen desteği yapmalıyız.
     Toplantıda ilçenin sorunları ile turizm potansiyelinin artırılması için yapılacak faliyetlerle ilgili değerlendirmeler yapıldı.
    
     Muhabir: Selahattin Erol
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Midyatta turizm toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER