Milletvekili Gülşen, Alatarla köyünü ziyaret etti

Milletvekili Gülşen, Alatarla köyünü ziyaret etti


KASTAMONU (A.A) - AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Taşköprüye bağlı Alatarla köyünü ziyaret etti.
     Sarımsak pazarını ve semt pazarını ziyaret eden Gülşen, vatandaşların ihtiyaç ve sorunlarını dinledi.
     Muhtarlarla da bir araya gelen Gülşen, sorunların en kısa sürede çözülmesi için yetkili birimlere talimat vereceklerini söyledi.
     Gülşen, gazetecilere yaptığı açıklamada, çiftçi açısından özellikle samandaki fiyat artışının büyük problem oluşturduğunu gördüklerini belirterek, bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bir çalışmasının olduğunu, fakat kendilerinin de ayrıca bakanla görüşeceğini ifade etti.
     Bu yıl sarımsak fiyatlarının iyi olduğunu dile getiren Gülşen, sarımsağın genel olarak iyi bir seyirde alıcı bulduğunu belirtti.
     Gülşen, Alatarlayı daha da güzelleştirecek projeleri hayata geçireceklerinin altını çizerek, şöyle konuştu:
     Ana mesele sarımsağımızı katma değer katarak satmak. Çin sarımsağını Türkiyeye sokmayacağız diye uğraşırken, Çin sarımsağını Taşköprünün topraklarına sokanlar var. Bununla da ayrı bir mücadelemiz var. Sarımsak konusunda büyük önem verdiğimiz bir diğer konu ise sarımsağın tohumunu sertifikalandırmak. Bizim meselemiz, bu bölgenin en büyük geçim kaynağı sarımsağın iyi para etmesi, değerine satılmasıdır. Bu yıl ithal sarımsakla ilgili bir problem yok. Asıl sorun kaçak sarımsak. Kaçakçılıkla da mücadele ediyoruz. İthal sarımsağın maliyeti 6 liradan ucuz değil. İran ve Iraktan giren kaçak sarımsakta ise gümrük yok, vergi yok, maliyet yok. Asıl mücadele etmemiz gereken konu bu yüzden kaçak sarımsak. Geçen yıllarda da bizim sarımsağımızın fiyatını aşağıya çeken ithal değil, kaçak sarımsaktı.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Milletvekili Gülşen, Alatarla köyünü ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER