Milletvekili Yetiş, Kamu Hastaneler Birliği

Milletvekili Yetiş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şeni ziyaret etti


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, göreve yeni atanan Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Şeni makamında ziyaret etti.
     Yapılan yazılı açıklamaya göre, Yetiş ziyaretteki konuşmasında, Türkiyede AK Partiye kadar özellikle 80 yıl boyunca Cumhuriyetin sadece laiklik ilkesi üzerinde durulduğunu, son 10 yılda Cumhuriyetin bir sosyal hukuk devleti olduğunun hatırlatıldığını belirtti.
     AK Partinin özellikle sağlık imkanlarını sosyal hukuk devleti ilkesiyle ortaya koyduğunu, vatandaşın yanında daha fazla yer alarak, devlet-millet bütünleşmesine olumlu katkılar sunduklarını bildiren Yetiş, şöyle devam etti:
     Sağlık hizmetlerinde vatandaşının her tür rahatlığı için çalışan, vatandaşının yanında olan bir Türkiye Cumhuriyeti var. Bu hizmetlerde çıtayı olabildiğince yükselttik. Bir zamanlar gelişmiş ülkelerde olan ve bize hayal gibi görünen hizmetler AK Parti ile sıradan hizmetler haline geldi. Sağlık Bakanlığı, özellikle Genel Sağlık Sigortasıyla beraber, daha ciddi bir çalışma içerisine girdi. Hamdolsun, bugün tüm vatandaşlarımız hem özel sağlık kuruluşlarından hem de kamu kurumlarından çok ciddi hizmetler alabiliyorlar. Çok daha ciddi maliyetler gerektiren hizmetler hiçbir ücret alınmadan Türkiyenin her yerine ulaştırılıyor.
     Yetiş, sağlık alanındaki iyileştirmelerden sonra profesyonel bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle Kamu Hastaneler Birliğinin kurulduğunu vurguladı. Birliğin Türkiyeye özgü bir model olduğunu aktaran Yetiş, şunları kaydetti:
     Sadece zamanını bu işe veren değil özelikle bu işe gönlünü veren arkadaşlarımızın ortaya koyacakları hizmetlerle bu iş daha ileri seviyeye taşınacaktır. Bu çerçevede Adıyamanda da yeni bir yönetim oluşturuldu. Bütün arkadaşlarımız Adıyamanı çok yakından tanıyan ve daha önce de güzel hizmetler veren arkadaşlarımız. Onlara yeni dönemde de başarılar diliyorum.
     Ziyaretle ilgili memnuniyetini dile getiren Dr. Şen ise yapacakları hizmetlerde Ankaradan destek beklediklerini ve Adıyaman halkına sağlıkta hizmetin en iyisini ve en kalitelisini sunmak için gayret göstereceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Milletvekili Yetiş, Kamu Hastaneler Birliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER