Milli güreşçiye aile desteği

Milli güreşçiye aile desteği -Rıza Kayaalpe destek amacıyla annesi Sevgi, kardeşi Zehra ve ağabeyi Serdar Kayaalp, Yozgattan Tiflise gitti


YOZGAT (A.A) - Gürcistanın başkenti Tifliste devam eden Avrupa Şampiyonasında yarın mindere çıkacak Rıza Kayaalpe aile desteği Yozgattan otobüsle yola çıktı.
     Kayaalpin annesi Sevgi, ikiz kardeşi Zehra ve ağabeyi Serdar Kayaalp ile 45 kişi, Yozgat Belediyesinin Cumhuriyet Alanında düzenlediği törenle Tiflise uğurlandı.
     Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayaalpin başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek, Yiğidin harman olduğu yer diye anılan Yozgatta ata sporu güreşe hemen herkes ilgi duyuyor. Yozgat, 1948 Londra Olimpiyatlarında milli güreşçiler Celal Atik ve Nasuh Akar sayesinde adını duyurmuştu dedi.
     Avrupa ve dünya şampiyonu Rıza Kayaalpin de Yozgatın ve Türkiyenin gururu olduğunu ifade eden Başer, şöyle konuştu:
     Rıza daha önce şampiyon olduğunda tüm Yozgatlılar bunun gururunu yaşamıştık. Kendisinden Avrupa şampiyonluğu bekliyoruz. İnşallah bu da olacak. Bugün Yozgatlıların tüm ruhunu, coşkusunu yansıtan, köylülerinden, akrabalarından, eş ve dostlarından bir grubu, Rıza Kayaalp ve milli takımımızın müsabakalarını izlemeleri için uğruluyoruz. Bu grup, milli güreşçimize maç sırasında güç verecek.
     Anne Sevgi Kayaalp de oğluna destek olmak için Tiflise gideceklerini belirterek, Bütün arkadaşlarına Rıza adına çok teşekkür ediyorum. Rıza, müsabakaya çıktığında tribünde tanıdıklarını görmekten memnun oluyor. Allah izin verirse altın madalyayı getireceğiz dedi.
     Zehra Kayaalp ise kardeşinden ikinci kez Avrupa şampiyonluğu beklediklerini dile getirerek, Gösterdiği başarılardan dolayı ona güvenimiz sonsuz. Bu kadar büyük bir kalabalıkla onu desteklemeye gidiyoruz. İnşallah altın madalya ile döneceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Özcan Güney/Ömer Sarı/Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Milli güreşçiye aile desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER