Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Darendede festivale

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Darendede festivale katıldı -Yılmaz: -Gelecek seçime kadar inşallah hem Gürün hem de Darende doğal gaza kavuşacak


MALATYA (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Darende ilçesindeki Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivaline katıldı.
     Sivasın Gürün ilçesinden Darendeye geçen Bakan Yılmazı, ilçe girişinde Kaymakam Mehmet Aktaş, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Belediye Başkanı İsa Özkan ile çok sayıda vatandaş karşıladı.
     Festival kapsamındaki bal ve yemek yarışmalarının yapıldığı alana giden Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Elbistana gidecek doğal gaz boru hattının, hem Güründen hem de Darendeden geçeceğini belirterek, Yönetim Kurulundan karar çıktı, projesi yapılıyor. Bir yıl içerisinde projesi yapılacak ve uygulama ihalesi gerçekleştirilecek dedi.
     Yılmaz, Gelecek seçime kadar inşallah hem Gürün hem de Darende doğal gaza kavuşacak. Doğal gaza kavuşunca ne olacak- Hanımlarımız bu yemekleri daha kolay yapacak. 80 yaşına yaklaştı, benim de annem var, kışın soğuk olduğundan Güründe kalamıyor. Doğal gaza geçersek artık, pekala Darendenin de Gürünün de dışarıda çok insanı var, onlar buraya geldiklerinde kışın gitme ihtiyacı duymayacaklar diye konuştu.
     Darendenin festivalini tebrik eden Bakan Yılmaz, Şenlikler birlik beraberlik günüdür, işte burada birlik beraberliğimizi de gösteriyorsunuz. Allah, birliğinizi, beraberliğinizi, dirliğinizi daim etsin ifadelerini kullandı.
     Milletler arasında farklılık olduğunu belirten Yılmaz, Bizi diğerlerinden farklı kılan kültürdür. Kültürümüze sahip çıkacağız. Bu kültür içerisinde büyüğe saygı, küçüğe sevgi olmalı. Şelale ve meşale kenti olan Somuncu Baba kentinde bu yemek kültürünü de yaşatabilmek lazım dedi.
     Daha sonra yarışmada dereceye girenleri açıklayan Yılmaz, bal ve yemeklerin tadına baktı. Bakan Yılmaza ziyareti anısına üzerinde Zengibar Kalesi ve güreşçi şekli bulunan bir plaket verildi.
     Yılmaz ve beraberindekiler, Somuncu Baba Külliyesine ziyarette bulundu. Namaz kılıp dua eden Yılmaz, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateşle de görüştü.
     Ziyarete Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve çok sayıda konuk katıldı.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Darendede festivale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER