Milli Savunma Bakanı Yılmaz Zonguldakta

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Zonguldakta -Yılmaz: Türkiyenin bugünü dünden daha iyi, yarını da bugünden daha iyi olacaktır


ZONGULDAK (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiyenin bugünü dünden daha iyi, yarını da bugünden daha iyi olacaktır dedi.
     Yılmaz, Zonguldakın Alaplı ilçesine bağlı Kasımlı köyündeki Ferahlı Mahallesi Camisinin ibadete açılış töreninde yaptığı konuşmada, hayırlı bir eserin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
     Açılış öncesi okunan ayet ve hadislerden ders alınması gerektiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Bunları unutmazsak, dünyada ve ahirette de yolumuz aydınlık olur. Çağımız stres, sıkıntı ve dert devridir. Bilin ki stresten, sıkıntıdan uzaklaşmanın yolu Allahın evine gelmek. Allahın evine gelirseniz, size ikramda bulunacaktır. Bir hayır yaptırmamız gerekirse ya okul yaptıracağız, ilimden gitmek için o gerekli, ya da cami yaptırmalı. Bizim camilerimiz aynı zamanda bir okul. Komşularımızın problemlerine dert bulma yeri. Sadece ezan okundu caminin işlevi var, ezan bitti caminin işlevi bitti, olarak algılanmamalı. Ayeti, hoca efendi okudu. Allahın mescitlerini ancak Allaha ve ahiret gününe inanan ve Allahtan başka kimseden korkmayan kişiler imar ederler. Ben burayı imar edenlerin Allahtan başka kimseden korkmadıklarına inanıyorum.
     Yılmaz, köyün sıkıntılarının çözülmesi ile de ilgileneceğini vurgulayarak, Bizim derdimiz milletin derdi. Millet iyi olursa biz de iyiyiz. Türkiyedeki 81 ilin dışında, Somalide, Filistinde, Hamadaki Suriyeli kardeşim de Türkiyeye bakar. Onların derdi de sıkıntısı da bizim, onun için bir olalım, birlik olalım. Türkiyenin 21. yüzyılda devleti güçlü, insanı huzurlu bir ülke olmasını istiyoruz. Bunu birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte yaşayacağız. Bizden sonra gelecek torunlarımıza çok daha iyi bir Türkiye bırakacağız. Türkiyenin bugünü dünden daha iyi, yarını da bugünden daha iyi olacaktır diye konuştu.
     TBMM tatile girmeden önce çıkarılan yasayla aile hekimlerine ilave ödenek verilebileceğini hatırlatan Yılmaz, aile hekimlerinin yerleşim yerlerine daha fazla gidebileceğini ifade etti.
    
     -Yılmaz, duvarına açılış beratını astı-
    
     Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise köyde 1965de yapılan caminin fiziki olarak ihtiyaçları karşılamaması nedeniyle 2008in mayıs ayında 450 kişilik caminin inşasına başlandığını söyledi.
     İl Müftüsü Refik Bulut da, camilerin insana hizmet ettiğini, insanların da camilere gereken hizmeti vermesi gerektiğini vurguladı.
     Kasımlı Köyü Ferahlı Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muhittin Çağlayan ise, caminin 450 bin liraya mal olduğunu belirtti.
     Kuran-ı Kerimin okunması ve edilen duanın ardından caminin açılışı Bakan Yılmaz ve protokol üyelerince yapıldı.
     Yılmaz, duvarına ibadete açılış beratını astığı camide daha sonra namaz kıldı.
     Açılışa, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar ile Danıştay üyesi Zeki Yiğit, bazı belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy / Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Milli Savunma Bakanı Yılmaz Zonguldakta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER