Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Amerikanın burada

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Amerikanın burada ODC dediğimiz Savunma İşbirliği Ofisi var. Bunun dışında Amerikanın Türkiyeye gönderilmiş ne bir askeri birliği vardır, ne de bir gücü vardır -Türkiyede mevcut anlaşmalar dışın


SİVAS (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriyede meydana gelen gelişmeler kapsamında ABDnin Türkiyeye asker gönderdiği yönündeki iddialarla ilgili, Amerikanın burada ODC dediğimiz Savunma İşbirliği Ofisi var. Bunun dışında Amerikanın Türkiyeye gönderilmiş ne bir askeri birliği vardır, ne de bir gücü vardır dedi.
     Partisinin Sivas İl Başkanlığınca İnönü Konağında düzenlenen bayramlaşma programına katılan Yılmaz, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir basın mensubunun, Amerikanın Türkiyeye asker gönderdiği yönündeki iddialarla ilgili sorusu üzerine Yılmaz, Bugün Genelkurmay Başkanlığımız kendi sitesinden bir açıklama yaptı. Herkes o açıklamada şunu görecektir ki bizim Amerikayla ekonomik işbirliği anlaşmamız var. Amerikayla Kürecikteki radarın NATO amaçlarında kullandırılması doğrultusunda bir anlaşmamız var diye konuştu.
     Bakan Yılmaz, Amerikanın burada ODC dediğimiz Savunma İşbirliği Ofisi var. Bunun dışında Amerikanın Türkiyeye gönderilmiş ne bir askeri birliği vardır, ne de bir gücü vardır. Dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Türkiyede mevcut anlaşmalar dışında, özellikle de Suriyeyle ilgili gönderilmiş herhangi bir askeri gücü de herhangi bir askeri birliği de söz konusu değildir açıklamasını yaptı.
    
     -Türkiye emin ellerde-
    
     Bakan Yılmaz, bayramlaşma programında yaptığı konuşmada ise bayramların birlik, beraberlik, sevinç ve yeni bir sayfa açma günü olduğunu vurguladı.
     Kurban Bayramının diğer bayramlardan farklı olduğunu dile getiren Yılmaz, Bu bayramın diğerlerinden farkı şu anda milyonlarca insan Arafattan indi ve hacı oldu. Kurban, Allaha yaklaşmak demektir. Nasıl yaklaşılır Allaha- En sevdiklerinizden vazgeçerek. İbrahim peygamber İsmaili feda ederken orada bir sembolik mana var. En sevdiği şey İsmaildir. Sizi Allaha ulaşmaktan alıkoyan her şey, makam olabilir, para olabilir, sevdikleriniz olabilir, aklınıza gelen her şey sizin İsmailinizdir. Onlardan uzaklaşmadıkça Allaha yakınlaşabilmek mümkün değildir ifadelerini kullandı.
     Yılmaz, şunları söyledi:
     İstiyoruz ki bu bayram hiç kimse kendisini kimsesiz hissetmesin. Dolayısıyla da bizlere büyük vazife düşüyor. Hangi mahallede, köyde, bucakta bir kimsesiz varsa bizim mutlaka onu ziyaret etmemiz lazım. Türkiyenin itibarı her geçen gün artmakta. Geçtiğimiz günlerde Şilinin Savunma Bakanı Ankaradaydı, İstanbuldaydı. Eğer Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine 2 yeni üye girse, bunun birinin Brezilya, birinin de Türkiye olması gerekir diyor. Şili dünyanın bir ucu. Oradan baktığında Türkiyenin göründüğü hal böyle. Dolayısıyla da inşallah Türkiye emin ellerde. Çok daha iyi bir yola gidiyor. Türkiye iyi bir yolda ilerlerken Sivasın da iyi bir yolda ilerlememesi söz konusu olmaz.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Amerikanın burada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER