Minik öğrencilerden engellilere destek

Minik öğrencilerden engellilere destek


GAZİANTEP (A.A) - Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, 1 yıl boyunca topladıkları mavi kapaklarla bir engelliyi tekerlekli sandalyeye kavuşturdu.
     Okuldan yapılan açıklamaya göre, 1 ve 4üncü sınıf öğrencileri öncülüğünde engellilere tekerlekli sandalye almak için başlatılan Mavi kapak topla, Engelliyi Hayata Bağla kampanyasına katılan minikler 130 kilogram mavi kapak topladı.
     Topladıkları kapakları Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi yetkililerine teslim eden öğrenciler, el işi atölyelerini gezerek engellilerle sohbet etme fırsatı buldu.
     Dernekte görevli sosyolog Memik Gündemir, öğrencileri, bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik etti.
     Öğrencilere, engellilerin günlük yaşam içerisinde karşılaştıkları zorluklar ve özen gösterilmesi gereken konularda bilgilendiren Gündemir, şunları kaydetti:
     Sakat olduğu için dışarı çıkamayan, parklarda dolaşıp oynamayan çok sayıda çocuk var. Bu çocukların büyük bir kısmının tekerlekli sandalye alma imkanı yok. Bu yüzden açık havaya çıkamıyorlar. Sizlerin yaptığı bu güzel çalışma sayesinde bir arkadaşınıza bu imkanları sunmuş olacaksınız. Sizi yürekten kutluyorum.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Minik öğrencilerden engellilere destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER