Minikler için eğitim zili çaldı

Minikler için eğitim zili çaldı -Diyarbakırda aileler çocuklarının heyecanlarına ortak olmak için okullara akın etti


DİYARBAKIR (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla daha önce uygulamaya koyduğu uyum programı, bugün başladı.
     İlkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrencilerle okul öncesi eğitime başlayacak öğrenciler, bugün ders başı yaptı.
     Diyarbakırda bulunan çeşitli ilköğretim okullarında aileler çocuklarının heyecanlarına ortak olmak için okullara akın ettiler. Yenişehir İlköğretim Okuluna gelen aileler, çocuklarının okula uyumlarını kolaylaştırmak için bir süre aynı sırada oturdular.
     Çocuklarının okula başlamalarından dolayı mutlu olduklarını ifade eden anne babalar, ancak çocukların henüz okul çağında olmadığını ileri sürerek uyum sürecine ihtiyaçları olduğunu ifade ettiler.
     Çocuğunu okula getiren Hilal Fincan, henüz evinde bile doğru dürüst yemek yiyemeyen çocuğunun yeni eğitim sistemine alışamayacağını savundu. Öte yandan çocuğunu ilk eğitim gününde yalnız bırakmak istemediğini söyleyen Funda Nedimoğulları, yeni eğitim sisteminin minikler için bir oyun olacağına inandığını belirterek, Miniklerin okulla erken tanışmaları kendileri için yararlı olacaktır. Benim çocuğumun uyum konusunda sıkıntı çekmeyeceğine inanıyorum çünkü daha önce de kreşte eğitim almıştı dedi.
     Geçen yıldan farklı olarak öğrenciler uyum eğitiminin ardından okulların 17 Eylül Pazartesi günü açılmasıyla hazırlık eğitimine de tabi tutulacaklar.
    
     Muhabir: İsmail Ersan - Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Minikler için eğitim zili çaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER