Miniklere karavanda ana sınıfı eğitimi

Miniklere karavanda ana sınıfı eğitimi -Amasyada köy ilkokulunda yeterli sınıf olmayınca, 13 ana sınıfı öğrencisi okul bahçesine çekilen karavanda eğitim alıyor


AMASYA (A.A) - Amasyada köy ilkokulunda yeterli sınıf olmayınca, 13 ana sınıfı öğrencisi okul bahçesine çekilen karavanda eğitim alıyor.
     Kent merkezine 22 kilometre uzaklıktaki 125 haneli Kızılkışlacık köyünde 105 öğrencinin eğitim gördüğü 5 derslikli Kızılkışlacık İlkokulunun yeterli olmaması nedeniyle 13 minik öğrenci okul bahçesine çekilen karavanda eğitim görüyor.
     Daha önce İl Özel İdaresince kullanıldığı öğrenilen, içinde mutfak da bulunan yaklaşık 10 metrekarelik karavana, çocukların üşümemesi için soba kuruldu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimin şartlara göre her yerde yapılabileceğini söyledi.
     Ana sınıfı öğrencilerini önemsediklerini vurgulayan Taş, Çocuklarımızı nerede olursa olsun okutmak istiyoruz. İster köyde, ister okulda, ister karavanda, çocuklarımızı okutmak istiyoruz dedi.
     Köy okulunun yeni eğitim sisteminden sonra yetersiz kaldığına dikkati çeken Taş, karavanın da eğitimin geçici bir çözümü olduğunu, çocukları köy içinde bir eve yerleştirerek eğitimlerini sürdüreceklerini anlattı.
     Taş, söz konusu okula gelecek yıl ana sınıfı ve yemekhane yapılmasının planlandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Miniklere karavanda ana sınıfı eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER