Miraç Kandili

Miraç Kandili -Selimiye Camiini kandil dolayısıyla çok sayıda kişi ziyaret etti


EDİRNE (A.A) - Salih Baran - Mimar Sinanın ustalık eserim dediği, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Selimiye Camiini Miraç Kandili dolayısıyla çok sayıda kişi ziyaret etti.
     Miraç Kandili dolayısıyla çok sayıda tur şirketi Edirneye gezi düzenledi.
     Kandil için Manisadan Edirneye gelen Müzeyyen Gülgenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirneye ilk defa geldiğini ve çok beğendiğini belirtti.
     Özellikle Selimiye Camiinin muhteşem bir eser olduğunu ifade eden Gülgenç, Bizler de Miraç Kandilinde Selimiye Camiinde olalım diye Manisadan Edirneye geldik. Gerçekten çok güzel bir şehir. Özellikle Selimiyeye bayıldık. Allah nasip ederse akşam namazlarımızı da burada kılıp kentten ayrılacağız dedi.
    
     -Esnaf satışlardan memnun-
    
     Bu arada, Selimiye Camiine ibadet etmek için gelenler, Selimiye Camiinin altındaki Arasta, Eski Cami yakınındaki Bedesten ve Tarihi Alipaşa Çarşısından alışveriş yaptı, bez bebek, aynalı süpürge, mis meyve sabunu, badem ezmesi, Kavala kurabiyesi ve deva-i misk helvası aldı.
     Selimiye Camiinde düzenlenecek Miraç Kandili programına katılacak ziyaretçiler, Meriç Nehrinin kenarındaki çay bahçelerinde ve kent ormanında vakit geçiriyor.
     Edirneyi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Miraç Kandili dolayısıyla kente gelen yerli ve yabancı turistlerin kent ekonomisine büyük katkısı olduğunu söyledi.
     Turistlerin tava ciğeri yemeden kentten ayrılmadığını ifade eden Dinar, Kandil her zaman olduğu gibi bereketli geldi. Kentimize gelen vatandaşlar hem alışveriş yaptı hem ciğer yedi hem de muhteşem Selimiye Camiini ziyaret etti. Bizler de esnaf olarak satışlardan memnunuz diye konuştu.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Hande Cankar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER