Mısır heyeti, Şanlıurfada

Mısır heyeti, Şanlıurfada -Aralarında milletvekili, insan hakları savunucusu ve akademisyenlerin olduğu heyet, hastanede tedavi gören Suriyelileri ziyaret etti


ŞANLIURFA (A.A) - Mısırdan gelen aralarında milletvekili, insan hakları savunucusu ve akademisyenlerin olduğu heyet, Şanlıurfada tedavi gören Suriyelileri ziyaret etti.
     Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin (ARAPDER) daveti üzerine kente gelen 14 kişilik heyet, ülkelerindeki olaylarda yaralanan Suriyelileri tedavi gördükleri Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret ederek, doktorlardan bilgi aldı. Heyettekiler, bir süre yaralılarla da sohbet etti.
     Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) milletvekillerinden Ahmet Şerif, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli yaralılara Türkiyenin çok iyi baktığını gözlemlediklerini söyledi.
     Suriyede yaşanan drama dünyadaki birçok ülkenin duyarsız kalmasını eleştiren Şerif, Avrupa ülkeleri, hayvanın bile hakkını savunurken neden burada (Suriye) ölen insanların haklarını savunmuyorlar. Müslüman ülkeleri de bu konuya duyarsız kalıyor. Hak gelecek ve batıl zail olacak dedi.
     ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa da Türkiyenin Suriyelilere her konuda sağladığı desteğin yanı sıra ciddi bir sağlık hizmeti de sunduğunu ifade etti.
     Türkiyenin başta Suriye olmak üzere Mısır ve Libya gibi ülkelerde birçok mazlum insanın acılarını hissettiğini belirten Kırboğa, Türkiye Cumhuriyetinin elinden geldiğince yardıma muhtaç insanlara destek verdiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Veli Gürgah
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Mısır heyeti, Şanlıurfada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER