Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield:

Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield: -Yeni ekonominin arzu ettiği güçlü iletişim, samimiyet ve detaycılık gibi etkenler tüm kadınlarda var


HATAY (A.A) - Mısır İş Konseyi ve TOBB Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield, yeni dünya düzeninde ekonominin arzu ettiği güçlü iletişim, samimiyet ve detaycılık gibi etkenlerin tüm kadınlarda olduğunu belirtti.
     Mansfield, Mustafa Kemal Üniversitesinde (MKÜ) düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erkeklere hak ettikleri değerden fazlasının verilmesi durumunda kadının iş dünyasında değersizleştiğini savundu.
     Kadınların mutfaktan çıkarılıp iş dünyasına kazandırılması gerektiğini ifade eden Mansfield, bunun onlara gerçek değerlerinin verilerek özgüvenlerinin geliştirilmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.
     Türkiyenin 2023te dünyanın 10uncu ekonomisi arasında yer almak ve 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin kadınlar olmadan başarılamayacağını savunan Mansfield, şöyle konuştu:
     Elimizde okumuş veya girişimci potansiyeli olan milyonlarca kadın var. Hayal edin, 5 milyon kadın sorunları giderilerek iş dünyasına getirilsin. Bu potansiyelin ekonomiye yansıdığını düşünün. Bu kadınların enerjisini Türkiye ekonomisine katmalıyız. Çünkü dünya değişirken sadece teknolojiyi ya da iklimi değiştirmiyor. Yeni ekonomiler yaratıyor ve bu yeni dünyanın yeni düzeninde, ekonomide kadınlara birçok iş alanları doğuyor. Yeni ekonominin arzu ettiği güçlü iletişim, samimiyet ve detaycılık gibi etkenler tüm kadınlarda var.
     Erkeklere fazla değer verildiği için kadınların değersizmiş gibi göründüğünü ileri süren Mansfield, Aynı okula gittiğimiz, birlikte mezun olduğumuz erkekler iş dünyasına giriyor, kadınlarsa evlerine dönüyor. Bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum dedi.
     Babaların kız çocuklarını iş yerlerine götürerek onların iş dünyasıyla tanışmasına yardımcı olması gerektiğini dile getiren Mansfield, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın güzel bir örnek olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Lale Köklü
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER