Mobilyacılar, Ar

Mobilyacılar, Ar-Ge harcaması yapmadan proje sahibi olabilecek


MERSİN (A.A) - KOBİlerin Ar-Ge harcaması yapmadan proje sahibi olabilmesi için Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği başlatıldı.
     Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Bülent Aymen, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye mobilya sektörünün birçok alt sektörü içinde barındıran ve ihracatta ön sıralarda bulunan bir alan olduğunu ifade etti.
     Rekabetin çok yoğun yaşandığı uluslararası piyasalarda sektörün pazar payını genişletebilmesi için, fiyat, kalite, markalaşma, lojistik, üretim girdilerine kolay ve ucuz ulaşabilme gibi konularda önemli derecede yol alması gerektiğini belirten Aymen, şunları kaydetti:
     Bu hedefle, Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKİB) koordinatörlüğünde Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı (MAPP) etkinliği düzenledik. MAPP, sektörde uygulanabilir fikirleri mobilya sanayisine kazandırmayı hedefleyen bir etkinliktir. Türkiyede, mobilya sektöründe üretim bandından şirket yapılarına, mobilya tekstilinden, yüzey uygulamalarına, mekatronik ve smart uygulamalara kadar tüm fikirlere açıktır. MAPP sayesinde, mobilya sektörünün yüzde 95ini oluşturan KOBİler Ar-Ge harcaması yapmadan proje sahibi olabilecektir. KOBİlerimizin gelişimi sayesinde sektörümüz daha da ileriye taşınacaktır. Bu amaçla başlamış olduğumuz yolculuğumuzda, Ar-Ge proje pazarına 233 proje ile rekor sayıda başvuru almış bulunmaktayız.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER