MŞÜde rektörlük seçimi yapıldı

MŞÜde rektörlük seçimi yapıldı


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) rektörlük seçimi yapıldı.
     Seçime MŞÜ Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, Prof. Dr. Ekrem Atalan, Prof. Dr. Osman Özcan, Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Prof. Dr. Cevad Selam ve Prof. Dr. Hasan Çiftçi aday olarak girdi.
     Yapılan seçimin ardından makamında basın toplantısı düzenleyen MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, seçimlerin mevzuata uygun bir şekilde tamamlandığını kaydetti.
     Rektör İnanç, şunları ifade etti:
     Eylül 2008 itibariyle kurucu rektör ataması yapılan 23 üniversitede, bugün rektör adaylarını belirleme seçimi vardı. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından 14-16 Ağustos tarihleri, rektör adayları seçimi belirleme seçimi tarihi olarak ilan edildi. Bu bağlamda üniversitemizin rektörlük seçimleri de gerçekleştirilmiş oldu. İlgili mevzuata uygun olarak, daha önceden öğretim üyelerimize seçim tarihinin bugün olduğunu kendilerine tebliğ etmiştik. Rektör olarak iş başında bulunduğumdan dolayı süreci ben yönettim.
     MŞÜde şu anda yardımcı doçent, doçent ve profesör olarak görev yapan 70 öğretim üyesinin bulunduğunu hatırlatan Rektör İnanç, bunlardan kadroları itibariyle oy kullanma hakkı olan 62 öğretim üyesinin bulunduğunu, 8 öğretim görevlisinin kadrolarından dolayı oy kullanma hakkının bulunmadığını belirtti.
     İnanç, şunları aktardı:
     Örneğin benim de dekanların da oy kullanma hakkı yoktur. 62 öğretim üyelerimizden 3ü Amerika, Kanada ve İngilterede olmak üzere yurt dışında görevli olarak bulunuyor. Dolayısıyla 59 öğretim üyesi sandık başına gelmiş oldu. Sabah oturumu açtıktan sonra sandık kurulunu tespit ettik. Genel kurulumuz yoğun bir katılımla süreci yürüttü. 3 kişilik sandık kurulumuz seçildi. Daha sonra zaten yetki sandık kuruluna devredilmiş oldu. Sandık kurulumuz genel kurul üyelerine öncelikle rektör adaylarını sordu. Sonuçta öğretim üyelerimizin teveccühleri doğrultusunda, tek aday olarak ben gösterildim. Ben de o teveccühlerine saygı duyarak adaylığımı ilan ettim. Böylece 59 öğretim üyemizin oy kullanması sonucu, rektör adayını belirleme süreci üniversitemizde tamamlandı.
     Öte yandan oylamada isim yazma, harf ve benzeri hatalardan dolayı 6 oyun geçersiz sayıldığı öğrenildi.
     Oylama sonunda, Prof. Dr. Nihat İnanç 46, Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat 3, Prof. Dr. Osman Özcan 1, Prof Dr. Ekrem Atalan 1, Prof. Dr. Cevat Selam 1 ve Prof Dr. Hasan Çiftçi 1 oy aldı.
     4 adayın oyları eşit olduğu için kura çekilerek sıralama gerçekleşti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber MŞÜde rektörlük seçimi yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER