MŞÜ Rektörü İnanç, Muş TSOyu ziyaret

MŞÜ Rektörü İnanç, Muş TSOyu ziyaret etti


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığının kasım ayı meclis toplantısına katıldı.
     MUŞ TSO Başkanı Şihmus Sinecem, göreve geldikten sonra, dış ticaret, müşteri memnuniyeti ve kayıt dışı istihdam seminerleri düzenleyerek, üyelerini bilgilendirdiklerini söyledi.
     Mobilya imalatı, otomasyon ve doğalgaz mesleklerinde kalifiyeli eleman yetiştirmek için SODES destekli projeler hazırladıklarını ifade eden Sinecem, şöyle konuştu:
     Yatırımcıların daha fazla yatırım ve istihdam sağlaması için dış ticarete önem veriyoruz. Ekonomi Bakanlığının uzman kadrolarıyla, yurt dışı pazar payının arttırılması için düzenlenen seminerlerden sonra Almanya, Hollanda, Suriye, Kuzey Irak, Gürcistan ve Rusyada ikili görüşmeler yaptık. Ayrıca MŞÜ ilimiz için önemli bir kurum. Bugüne kadar üniversiteye belki yeterli desteği veremedik. Bundan sonra üniversite için ne gerekirse yapacağız.
     Rektör İnanç ise, yoğun bir program içinde olduklarını ve fırsat buldukça sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiğini bildirdi.
     YÖK ile yaptıkları görüşmelerde Muşa hukuk fakültesini kurmak için girişimlere başladıklarını belirten İnanç, şunları kaydetti:
     Göreve başladığımda 2 fakültemiz vardı. Şimdi 6 fakültemiz var. Ancak fakülte sayımızı 7ye çıkarmak istiyoruz. Rastgele fakülteler kurmuyoruz. Sıradan bir şey yapmamızın anlamı yok. Ziraat ve veterinerlik fakültelerini kurarak 6 ayda bütün atamalarını yapabiliriz. Batıdan öğrenci çekmenin hesabını yapıyoruz. Şu an da 81 vilayetten öğrencimiz var. Batılı gelsin ve burada her tarafta mayının patlamadığını görsün. Buradaki insanların misafirperverliğini ve sıcaklığını görsün.
     Toplantının ardından Sinecem, İnança bir plaket verdi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber MŞÜ Rektörü İnanç, Muş TSOyu ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER