Mudanyada Camiler Haftası konulu konferans

Mudanyada Camiler Haftası konulu konferans


BURSA (A.A) - Mudanyada Camiler Haftası nedeniyle konferans düzenlendi.
     Bu yıl Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet sloganı ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasında Mudanya Müftülüğü tarafından Uğur Mumcu Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Öğretim Üyesi Yunus Vehbi Yavuz katıldı.
     Mudanya Müftü Vekili Mehmet Durmuş, açılış konuşmasında, camilerin İslami hayattaki önemine değinerek, camilerden uzaklaştıkça ibadetlerden uzaklaşılmaya başlandığını söyledi.
     Camilerin sadece ibadethane olmadığını, sosyal yaşam alanları olarak kullanılması gerektiğini belirten Durmuş, Camilerimiz aynı zamanda birlik ve beraberliğin sağlandığı, eğitim alınabilinecek yerledir. Camilerden uzaklaştıkça birliğimizi ve beraberliğimizi kaybetmeye başlarız dedi.
     UÜ öğretim üyesi Yunus Vehbi Yavuz ise camilerin Müslümanlıktaki yeri ve önemi ve camilerin tarihçesini anlatarak günümüzdeki camilerin İslamiyete olan uygunluğunu anlattı.
     Yavuz, ayet ve hadislerden örnekler vererek camilerin yeteri kadar sahiplenilmediğini, gereği gibi temizliğine önem verilmediğini belirterek, bunu imam, hatip ve müezzinlerin dışında cami dernekleri ve cemaatin sahiplenmesi gerektiği söyledi.
     Konferans slayt gösterisinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Ömer Bilik/Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Mudanyada Camiler Haftası konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER