Muğlada Aile Eğitimi ve İletişim Teknikleri

Muğlada Aile Eğitimi ve İletişim Teknikleri semineri -Aile içi iletişim ve kişisel gelişim uzmanı Akbaba: -Eşler birbirlerini başkalarıyla mukayese etmemeli


MUĞLA (A.A) - Muğlada Milli Eğitim Müdürlüğü personeline eile eğitimi ve iletişim teknikleri semineri verildi.
     Kız Teknik ve Meslek Lisesi Salonunda düzenlenen seminerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, eğitim seminerlerinin önemli olduğunu, personele yönelik eğitimlerin devam edeceğini söyledi.
     Seminerde katılımcılara iletişim teknikleri konusunda bilgi veren aile içi iletişim ve kişisel gelişim uzmanı Fatih Akbaba, ailenin öncesi ve sonrasıyla bir bütün olarak ele alınması gerektiğini belirterek, Kültürel ve sosyal gerçekliklerle hareket edildiğinde aile toplumun atomudur. Yapılan en büyük yanlışlardan birisi eşlerin birbirlerini başkalarıyla kıyaslamasıdır dedi.
     Hüsnü kabiliyet kavramının önemli olduğunu kaydeden Akbaba, Eşler birbirlerini başkalarıyla mukayese etmemeli. Bunu yenebilmek için burada hüsnü kabiliyeti açıyoruz. Bu eşlerin birbirlerinde olumlu ve güzel davranışları görebilme ve geliştirebilme yeteneğidir. Birbirimize teşekkür etmesini de bilelim. Evdeki hanım bir şeyleri yapmaya mecburmuş gibi davranmayalım. Mecburiyet değil, gönüllülük esası olan ailelerde huzur daimidir diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada Aile Eğitimi ve İletişim Teknikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER