Muğlada Kültürümüzün Köklerine Yolculuk söyleşisi

Muğlada Kültürümüzün Köklerine Yolculuk söyleşisi


MUĞLA (A.A) - Muğlada Kültürümüzün Köklerine Yolculuk söyleşisi düzenlendi.
     Muğla İlim Yayma Cemiyetinde düzenlenen söyleşide İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Etkinlikleri Müdürü Dr. Müjdat Uluçam sunum yaptı.
     Ulaçam, bölgelerin kendine has olan kültürlerine sahip çıkılması ve geçmişten gelen geleneklerini gelecek nesillere anlatılması gerektiğini söyledi.
     Türk halk şairlerinin tartışmasız öncüsü ve Türkün İslama bakışını Türk dilinin tüm sadelik ve güzelliğiyle ortaya koyan Yunus Emrenin sevgiyi felsefe haline getirmiş örnek bir insan olduğuna dikkati çeken Uluçam, Yaklaşık 700 yıldır Türk milleti tarafından dilden dile aktarılmış, türkü ve ilahilere konu olmuş, yer yer atasözü misali dilden dile dolaşmış mısralarıyla Yunus Emre, Türk kültür ve medeniyetinin oluşumuna büyük katkılar sağlamış bir gönül adamıdır. Bİzim Yunus Emreyi iyi anlayıp, dünyaya anlatmamız gerekir dedi.
     Uluçam, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Etkinlikleri Müdürlüğü olarak Yunus Emre ve Mevlanayı ülke içinde ve dışında düzenledikleri etkinliklerle tanıttıklarını ifade etti.
     Yapılan araştırmalarda Muğlanın köklerinde de ciddi bir mesneviliğin karşılarına çıktığını anlatan Uluçam, Tıkanmış olan bu damarları açmalıyız ve bu geleneği başlatmalıyız. Bizler yeniden öğrenmeye ve öğretmeye gayret etmeliyiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada Kültürümüzün Köklerine Yolculuk söyleşisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER