Muğlada Olimpik Gün Yürüyüşü yapıldı

Muğlada Olimpik Gün Yürüyüşü yapıldı -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden başlayan yürüyüş Kışla Parkında düzenlenen olimpik spor branşlarının gösterisiyle son buldu


MUĞLA (A.A) - Uluslararası Olimpiyat Komitesine (IOC) üye ülkelerin Olimpizm temalı etkinliklerle düzenlediği, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından gerçekleştirilen Olimpik gün yürüyüşü Muğlada yapıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, sporcuların Kışla Parkında yaptığı olimpik spor branşları gösterisiyle son buldu.
     Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Vekili Ayşe İnceoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği sporcuların, spor kulüplerinin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.
     İnceoğlu, 20 yıldır Uluslararası Olimpiyat Komitesine üye ülkelerde milyonlarca kişinin katılımıyla global düzeyde kutlanan etkinliğin hiçbir ulusa, kişiye ve dine atfedilmemiş evrensel bir sosyal hareket olduğunu ifade etti.
     Olimpik Gün etkinliklerinin, halkın Türkiyenin olimpiyatlara ev sahipliği yapma isteğini, olimpik kültür ve harekete inanan bir toplum olduğunu göstermesi açısından büyük önem arz ettiğini belirten İnceoğlu, etkinliklerine destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti.
     Etkinlikte sporcular tekvando, bisiklet, jimnastik, okçuluk, hokey ve basketbol gösterileri yaptılar.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada Olimpik Gün Yürüyüşü yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER