Muğlada Sivil savunma tedbirleri ve afetler

Muğlada Sivil savunma tedbirleri ve afetler eğitimi


MUĞLA (A.A) - İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün kamu kurum ve kuruluşlarına 15 Ocak-8 Şubat arasında Sivil savunma tedbirleri ve afetler hakkında eğitim vereceği bildirildi.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılı eğitim programı kapsamında merkez ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına eğitim çalışmalarının İl Emniyet Müdürlüğüne verilen eğitimle başlatıldığı belirtildi.
     Eğitimlerin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personellerinden eğitim uzmanı Koray Ece tarafından verildiği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Afet riski bulunan köylerde, köy halkına ve öğrencilerine verilen eğitimler devam ediyor. Bugüne kadar Palamutbükü, Cumalı, Dereköy, Arsa, Çatak, Bağlıağaç, Çukurincir, Söğütlüdere ve Gökbel köyleri ile Toparlar beldesinde eğitimler yapıldı. Eğitimlerde afetler ve afetlerden korunma, orman ve konut yangınlarıyla müdahale ile korunma yöntemleri, sivil savunma tedbirleri ve ilk yardım konuları anlatıldı. Yapılan eğitimlere bin 500e yakın vatandaş ve öğrenci katıldı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada Sivil savunma tedbirleri ve afetler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER