Muğlada 5 litre atık yağ getirene

Muğlada 5 litre atık yağ getirene 1 litre yağ hediye


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediyesi ve Muğla Çevre Geliştirme Derneği, Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama projesi kapsamında 5 litre atık yağ getirenlere 1 litre yağ hediye edileceğini bildirdi.
     Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel, gazetecilere yaptığı açıklamada, lavaboya dökülen atık yağların boruları tıkama olasılığı olduğunu ve doğaya atılan 1 litre atık yağın 1 milyon litre temiz suyu kullanılamaz hale getirebileceğini söyledi.
     Muğla Belediyesi tarafından Kışla Parkı, Ahmet Taner Kışlalı Parkı ve Kocahavuz Parkı içinde atık yağ toplama noktaları oluşturulduğunu hatırlatan Şenel, Muğla Belediyesi Muğla Çevre Geliştirme Derneği ve lisanslı firma Ezici Biyodizel tarafından çevre bilincini arttırmak için ortaklaşa bir kampanya başlatıldı. 5 litre atık yağ getiren vatandaşlara 1 litre ayçiçek yağı hediye edilecek dedi.
     Muğla Çevre Geliştirme Derneği Başkanı Nihal Yılmaz ise bitkisel ve hayvansal yağ atıklarının çöp içerisine atılması veya dökülmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Bitkisel Atık Yağların Kontrolü yönetmeliğine göre yasak olduğunu hatırlatarak, Geri dönüşüm bilincinin artması için hepimiz ülkemizin geleceğini korumalıyız. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Geri dönüşüm konusunda duyarlılığı arttırmak için evlerde biriktirilen 5 litre atık yağın derneğimize teslim edilmesi halinde 1 litre ayçiçek yağı hediye ediyoruz. Salı ve cuma günleri saat 13.00 ile 17.00 saatleri arasında derneğimize gelen vatandaşlarımıza hediyeleri verilecektir diye konuştu.
     Yılmaz, evlerinde en az 5 litre yağ biriktirenlerin 444 28 45 numaralı telefonu ücretsiz arayarak biriktirdikleri atık yağları evlerinden aldırabileceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada 5 litre atık yağ getirene Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER