Muğlada askere gidecek gençlere uğurlama töreni

Muğlada askere gidecek gençlere uğurlama töreni düzenlendi -Vatani görevini yapmak üzere birliklerine teslim olacak 400 genç için eğlence düzenlendi


MUĞLA (A.A) - Vatani görevini yapmak üzere birliklerine teslim olarak 400 genç için Muğla Belediyesi tarafından eğlence düzenlendi.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen eğlence öncesi konuşan Muğla Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, askerlik mesleğinin kuralları olan bir meslek olduğunu kaydederek, askere gidecek gençlere birliklerine teslim olduklarında kurallara uymaları tavsiyesinde bulundu.
     Kurşun, Sevdiklerinizden ayrılıyorsunuz, çok farklı ortamlarda bulunacaksınız. Ama açık ve samimi olursanız sayılı günler çok çabuk geçecektir. Gençlerimize şimdiden hayırlı teskereler diliyorum dedi.
     Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise geçen yıl Muğladan bin 100 gencin askere gittiğini, bu yıl da 400 gencin farklı zamanlarda askere alınacağını belirtti. Gürün, Bir ulusun güvenliğini sağlamak, onu geleceğe taşımak ve onu dış güçlerden korumak her Türk gencinin görevi. Biz bunu yaparken Mustafa Kemal Atatürkün dediği gibi Yurtta barış, dünyada barış ilkesiyle yapacağız diye konuştu.
     Konuşmaların ardından ellerine kına yakılan gençler, zeybek oynadı. Bazı ailelerin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada askere gidecek gençlere uğurlama töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER