Muğlada en çok kitap okuyan hükümlüler

Muğlada en çok kitap okuyan hükümlüler ödüllendirildi -İl Halk Kütüphanesi ile Ceza İnfaz Kurumu işbirliğinde düzenlenen kitap okuma kampanyasına katılarak en çok kitap okuyan hükümlülere ödülleri verildi -Muğla Cumhuriyet Başsavcı


MUĞLA (A.A) - Muğlada Kütüphane Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesi ile Ceza İnfaz Kurumu işbirliğinde düzenlenen kitap okuma kampanyasına katılarak en çok kitap okuyan 5 mahkuma ödülleri verildi.
     Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Çaybükü Açık Cezaevinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, cezaevindeki hükümlülerin kültürel programlara önem vererek çalışmalar yürüttüğünü söyledi.
     Açık cezaevinde kalan hükümlülerin yaptıkları çalışmaların kendisini duygulandırdığını dile getiren Akbaş, Biz bir ayda 16 kitap okumazken burada kalan arkadaşlarımız bunu başarmış. Cezaevindeki arkadaşımız bir ayda 16 kitap okumuş. Bu başarının artarak devam etmesini istiyorum dedi.
     Edindiği bilgiye göre Türk halkının kitap okuma tercihinin, diğer etkinliklere göre oldukça geride yer aldığını bildiren Akbaş, Ülkemizde hal böyleyken buradaki rakamlar çok hoşuma gitti. 25 Şubattan bu yana okunan kitap sayısı sizlerin bu işe gönül verdiğini gösteriyor diye konuştu.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ise kitap okuma kampanyasına katılan 18 kişinin toplam 84 kitap okuduğunu kaydetti.
     Her yıl Kütüphane Haftası kapsamında yapılan etkinlikleri bu yıl özgürlüğün ve zamanın kıymetini daha iyi bilen hükümlülere yönelik yapmak istediklerini anlatan Özer, kitap okumanın insanları özgürleştireceğini, insanların ufkunu açacağını vurguladı.
     Konuşmaların ardından bir ayda en çok kitap okuyan 5 hükümlüye çeşitli hediyeler verildi.
    
     -Hükümlülerden bazıları bakır atölyesinde çalışıyor-
    
     Cezaevindeki bazı hükümlüler kitap okumanın yanında, vakitlerini bakır atölyesinde çalışarak geçiriyor. Usta öğretici Mehmet Çetiner, hükümlülerin bazılarının bu işi çok iyi yaptığını, üretilen ürünlerin Muğladaki kültürel mekanlarda sergilenerek satışa sunulduğunu söyledi.
     Çetiner, hükümlülerle çok özel çalışmalar yaptıklarını, ürettikleri ürünlerin kendilerine mutluluk verdiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada en çok kitap okuyan hükümlüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER