Muğlada sıcak hava

Muğlada sıcak hava -Kent merkezindeki termometreler hava sıcaklığını 49 derece gösterdi


MUĞLA (A.A) - Sıcak havanın etkili olduğu Muğlada termometreler 49 dereceyi gösterdi.
     Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde en yüksek hava sıcaklığının 38 derece ölçüldüğü Muğlada, kent merkezindeki termometreler ise 49 dereceyi gösterdi. Muğla Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hafta içinde vatandaşları kuru ve sıcak karakterli Basra alçak basınç merkezinin hafta ortasından itibaren güney ve iç bölgelerde etkisini daha da artırmasının beklendiği yönünde uyardığı anımsatıldı.
     Açıklamada, beklenen kuvvetli sıcak hava dalgası nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı özellikle kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların, güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneşte kalma sürelerinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerektiği kaydedildi.
     Muğlada, yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle meydana gelebilecek orman yangını riskine karşı çiftçilerin anız yakmaması, vatandaşların ve ilgililerin duyarlı ve tedbirli olmaları da istendi.
     Sıcak havanın etkili olduğu kent merkezinde yaşayan vatandaşlar, parklarda, ağaç gölgelerinde oturmayı tercih ederken, güneş altında tarım arazilerinde çalışan vatandaşlar da sık sık ağaç gölgelerinde dinlendi.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Muğlada sıcak hava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER