Muğlada şiddetli yağış

Muğlada şiddetli yağış -Milas ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle Sarıçay Deresinin taşması sonucu tarım arazileri sular altında kaldı


MUĞLA (A.A) - Milas ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle Sarıçay Deresinin taşması sonucu tarım arazileri sular altında kaldı.
     İlçede etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Kırcağız köyünden geçen Sarıçay Deresi taştı. Taşkın sonucu dere yatağının kenarında bulunan bir ev ile yaklaşık 60 dönüm tarım arazisi sular altında kaldı.
     Kırcağız köyü muhtarı Fikret Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dere yatağının taşmasıyla yaklaşık 60 dönüm tarım arazisi ve zaman zaman kullanılan 1 evin sular altında kaldığını söyledi.
     Bugüne kadar birçok kez DSİye müracaat ederek dere yatağının ıslah edilmesini talep ettiklerini ifade eden Turgut, 1998 yılından bu yana muhtarım ve defalarca DSİye dilekçe vererek dere yatağının ıslah edilmesini istedim. Dilekçemi verdikten sonra 2 yetkili geldi ve inceleme yapıp ayrıldı. Ancak çalışma yapılmadı dedi.
     Derenin taşması sonucu çiftçilerin mağdur olduğunu kaydeden Turgut, Ekinler suyun içinde kaldı. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin konuyla ilgilenmesini istiyoruz. İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğüne yaşanan su baskını ile ilgili dilekçe verdik diye konuştu.
     Öte yandan Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçeye son 24 saatte 34,5 kilogram yağış düştü. İlçede yağışın aralıklarla sürdüğü bildirildi.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada şiddetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER