Muğlada su protestosu

Muğlada su protestosu -Yatağanın Bencik Beldesinde Orta Mahalle sakinleri, belediye başkanının partisine oy vermedikleri gerekçesiyle 2 yıldır mahallelerine yeterli su verilmediğini iddia ederek protesto gösterisi yaptı


MUĞLA (A.A) - Yatağanın Bencik Beldesinde Orta Mahalle sakinleri, belediye başkanının partisine oy vermedikleri gerekçesiyle 2 yıldır mahallelerine yeterli su verilmediğini iddia ederek, protesto gösterisi yaptı.
     Bencik Beldesi Orta Mahallede yaşayan bir grup, mahallerine verilen suyun yetersiz olduğunu iddia ederek, protesto gösterisi yaptı. Mahallede bir su tankerinin önünde su almak için bekleyen kadınlar, protesto amacıyla tankerden alınan su ile sokakta çamaşır yıkadı.
     Protesto gösterisi yapanlar, Oy vermedik diye susuz mu kalmalıyız-, Halkın tercihi susuzlukla mı imtihan edilir-, Niye sadece Orta Mahallede su yok- yazan dövizler taşıdılar.
     Orta Mahalle muhtarı Mehmet Ulaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, son 2 yıldır köylerinde su sorunu yaşandığını öne sürerek, Mahallemizi besleyen kuyunun suyu yetersiz. Mahallenin yüksek kesimlerindeki evlerin hiç birine su gelmiyor. Mahallede 80 hanede yaklaşık 300 kişi yaşıyor dedi.
     Beldede ikinci bir su kuyusu bulunduğunu ifade eden Ulaş, Daha önceki belediye başkanları döneminde hiç su sorunu yaşamadık. Görevdeki belediye başkanı bu kuyunun suyundan bize verse sorun çözülecek diye konuştu.
     Mahallelerine yeterli suyun verilmemesini belediye başkanının partisine değil, başka bir partiye oy vermelerine bağlayan Ulaş, Belediye başkanı, partisine oy vermedik diye bunu yapıyor. Beldede vatandaşa hizmet götürülürken particilik yapılıyor. Diğer partiye oy verenler yol, su gibi temel hizmetleri alamıyor diye konuştu.
    
     -Bencik Belediye Başkanı Haney-
    
     Bencik Belediye Başkanı Salih Haney ise, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi partisine oy vermedikleri için su vermediği iddiasını kabul etmediğini belirterek, İddialar doğru değil. Yaz mevsiminde depoya gelen su azalıyor. Ben herkesin belediye başkanıyım. Orta Mahalleyi besleyen bir su kuyusu var. Bu kuyunun suyu yaz mevsiminde azaldığı için sorun yaşanıyor dedi.
     Geçen yıl mahalledeki ikinci kuyudan mahalleye su verdiklerini, ancak eski olduğu için boruların patladığını kaydeden Haney, bu nedenle mahallede su sorunu yaşandığını söyledi.
     Haney, Orta Mahallenin yaşadığı su sorununu çözmek için girişimlerde bulunduğunu anlatarak, şöyle dedi:
     Su borularını alabilmek için en az 30-40 bin liraya ihtiyacımız var. Ayrıca mahalledeki vatandaşlar kuyularının suyunu hayvanlara içiriyor. Hayvanlara su verilmesine karşı değilim. Bu insanlar hayvancılıkla uğraşıyor. Ama başka bir yerden versinler. Bu kuyunun suyu hayvanlara verilmese sorun çözülür.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada su protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER