Muğladaki barajlarda yağmur bereketi

Muğladaki barajlarda yağmur bereketi -Muğladaki barajlarda doluluk oranı, aralık ayı itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak, yüzde 71e ulaştı


MUĞLA (A.A) - Muğladaki barajlarda doluluk oranının, aralık ayı itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak yüzde 71e ulaştığı bildirildi.
     AA muhabirinin DSİ 21. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 2012 yılının yağışlı geçmesi sayesinde rezervuarlar doldu. Yağışların ardından 17 Aralık itibariyle Akköprü Barajında geçen yıl yüzde 47 olan doluluk oranı, bu yıl yüzde 76ya, Geyik Barajında yüzde 54 olan doluluk oranı yüzde 61e, Mumcular Barajında yüzde 36 olan doluluk oranı yüzde 45e yükseldi.
     Akgedik Barajında geçen yıl yüzde 63 olan doluluk oranı yüzde 39a, Bayır Barajında ise yüzde 75 olan doluluk oranı yüzde 49a geriledi.
     Geçen yılın aynı dönemde barajlarda toplam 235 milyon metreküp olan su miktarı, bu yıl 340 milyon 500 bin metreküpe ulaştı. Barajlardaki doluluk oranı da, aralık ayı itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak yüzde 71 oldu.
     Baraj ve göletlerdeki su miktarının 2013 yılı için yeterli olduğu, bazı barajların kapasitelerini doldurması durumunda da kontrollü olarak su salınımı yapılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Muğladaki barajlarda yağmur bereketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER