Muğla, il oluşunun 100. yılında tanıtıma

Muğla, il oluşunun 100. yılında tanıtıma ağırlık verecek -Vali Şahin: -Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Muğla ve ilçeleriyle turizmde yeni bir destinasyon oluşturmak istiyoruz -Bu yıl yerli ve yabancı fuarlarda Muğla çatısı altın


MUĞLA (A.A) - Muğla Valisi Fatih Şahin, 1913te il olan kentin il oluşunun 100. yılı olan 2013te yurt içi ve yurt dışında tanıtım atağına geçeceğini belirterek, Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Muğla ve ilçeleriyle turizmde yeni bir destinasyon oluşturmak istiyoruz dedi.
     Vali Şahin, Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğlanın Türkiye ve dünyada parlayan bir yıldız olduğunu söyledi.
     Muğlanın eşsiz doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtmak için bu yıl önemli çalışmalar yapacaklarını belirten Şahin, Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Muğla ve ilçeleriyle turizmde yeni bir destinasyon oluşturmak istiyoruz. Muğlanın il oluşunun 100. yılını fırsata dönüştürecek kalıcı çalışmalar yapmak için projeler hazırladık. Muğlanın dünyada marka haline gelmesi, tanınırlığının artması için var olan kaynakları harekete geçireceğiz diye konuştu.
     Kültür turizmini harekete geçirip iç kesimlere de turist çekmeyi planladıklarını ifade eden Şahin, bu kapsamda Kültür Yolu, bisiklet yolları ve Yörük köyü projesiyle yeni güzergahlar oluşturacaklarını kaydetti.
     Muğlada çok fazla koruma alanı bulunduğunu hatırlatan Şahin, Türkiye ve dünyanın göz bebeği Göcek koylarında bulunan tesislerde kaliteyi artırarak nezih bir ortam oluşturmak istediklerini, bu çalışmayı kısa bir sürede tamamlayacaklarını anlattı.
     Şahin, Sarıgermede oluşturulacak yeni bir konsept ile futbol turizmini kente kazandırmak istediklerine işaret ederek, Hayata geçireceğimiz 2 adet uluslararası futbol sahası ve antrenman sahaları ile yerli ve yabancı takımların burada kamp yapmalarını sağlayacağız. Bu bölge çok önemli bir destinasyon. Hem Dalaman Havalimanına yakın hem de birkaç yıl içerisinde tamamlanacak Dalaman Yat Limanı ile bölgenin tanınırlığı daha da artacak. Böylece yeni bir turizm alanını da ilimize kazandırmış olacağız. Kentimizin tanıtımını yaparak bu anlamda markalaşmasını da sağlamış olacağız diye konuştu.
     Muğlanın kendine has birbirinden güzel mekanları bulunduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu:
     Muğla artık her yıl 3 milyonun üzerinde turist almaya başladı. Ama en önemli eksikliğimiz hala tanıtım ve markalaşma. Bu yıl yerli ve yabancı fuarlarda Muğla çatısı altında kentimizi tanıtacağız. Yabancı fuarlarda Türkiye çatısı dışında, Muğla olarak tanıtım yapacağız. En önemli fuarlardan biri olan Berlin Fuarında bunu hayata geçireceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın görüşleri de bu yönde. Dünyanın değişik ülkelerinde Muğlayı hala bilmeyen, bölgeyi görmemiş insanlar var. Bu nedenle tanıtım sürdürülebilir olmalı. Böylelikle Muğlaya daha fazla yabancı turist çekip kentimizin gün yüzüne çıkmamış güzelliklerini de keşfedeceğiz.
     Geleceğin en önemli sektörlerinin turizm ve tarım olduğunu vurgulayan Şahin, Muğlanın her iki potansiyeli de elinde bulundurduğuna, yapılacak çalışmalar ile bu dinamikleri daha fazla harekete geçireceklerini ifade etti.
    
     -Dalyan Kanalı ve Kadın Azmağı korunacak-
    
     Vali Şahin, Dalyan ve Akyakada bulunan teknelerin her yıl çok sayıda turist taşıyarak turizme hizmet ettiklerini belirterek, Dalyan Kanalı ile Akyaka Kadın Azmağının korunmasının kendileri için büyük önem taşıdığını dile getirdi.
     Vali Şahin, şunları söyledi:
     En önemli görevimiz Akyaka ve Dalyandaki teknelerin dönüşümünü sağlamak. Çevreye duyarlı güneş enerjisi ile çalışan, atıkları çevreye zarar vermeyen tekneler ile turizme hizmet etmeliyiz. Bu çalışmaları önümüzdeki birkaç yıl içerisinde tamamlayıp yeryüzü cenneti olarak tabir edilen Muğlada daha çevreci bir turizm anlayışıyla misafirlerimizi ağırlayacağız. Koruma kullanma dengesini sağlayacağız.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğla, il oluşunun 100. yılında tanıtıma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER